Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2021, 8:41

Головні події на фондових біржах 4 жовтня: Facebook допоміг ринку США знизитися

У понеділок американський індекс широкого ринку S&P 500 впав на 1,3%, закрившись на позначці 4300 пунктів.

У понеділок американський індекс широкого ринку S&P 500 впав на 1,3%, закрившись на позначці 4300 пунктів.►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новиниСеред найбільших компаній США, лідерами зростання стали акції Exxon Mobil, що додали вчора 1,3%, і акції компанії Tesla, що піднялися на 0,8%.
Фото: glavcom.ua

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новини

Серед найбільших компаній США, лідерами зростання стали акції Exxon Mobil, що додали вчора 1,3%, і акції компанії Tesla, що піднялися на 0,8%.

Слабку динаміку показали акції компанії Facebook і акції NVIDIA Corporation, обидві впали на 4,8%.

Що відбувається з ринками

Негативний тон торгів було поставлено ще з ранку понеділка на азіатських ринках. Після новини про те, що Evergrande продасть 51% своєї частки в своєму підрозділі з управління нерухомістю компанії Hopson Development за $5 млрд і ці гроші не зможуть вирішити проблеми компанії, інвестори в Азії визнали, що влада Китаю не планує рятувати забудовника Evergrande безпосередньо.

Далі сталася подія, яка не має безпосереднього зв'язку з ринками. Найбільша соціальна мережа Facebook впала у всьому світі. І ця новина привела до сильного падіння, як самих акцій Facebook, так і акцій інших «хмарних» компаній. Але варто сказати, що інвестори звичайно ж розуміють, що технічний збій, це просто технічний збій. Важливим є те, що він послужив каталізатором для негативних настроїв ринку. Якби така подія при позитивному настрої ринку — сильної реакції не було.

Читайте також: Глобальний збій в Facebook і Instagram: Названо можливі причини

В даний же момент стійкість фінансових ринків дуже хитка. Крім проблеми з китайським забудовником Evergrande, у ринку є ще цілий букет різних проблем.

Це і невирішене питання по стелі держборгу США, і майбутнє згортання стимулювання з боку ФРС США. Це і невідомість, пов'язана з реакцією американського споживача на завершення виплат підвищеної допомоги. І збої в ланцюжках поставок. І питання по інфляції і енергоресурсах. Ну і напружена геополітика в світі.

На цьому тижні з важливого буде опублікований звіт по зайнятості в США за вересень. Також варто відзначити, що третій квартал завершився і на підході черговий сезон звітностей компаній за минулий квартал.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися