Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2021, 10:58

Баффет інвестував у бразильський цифровий банк Nubank

Холдинг Воррена Баффета Berkshire Hathaway інвестував $500 млн у бразильський цифровий банк Nubank. Про це пише РБК.

Холдинг Воррена Баффета Berkshire Hathaway інвестував $500 млн у бразильський цифровий банк Nubank.
Фото: welt.de

Що відомо про угоду

На початку червня Nubank придбав брокера Easynvest і ще дві компанії, які пропонують клієнтам інвестиції в цифрові активи і біржові фонди, які торгуються, засновані на біткоїні.

Баффет неодноразово критикував криптовалюту. Інвестор вказував, що цифрові активи нічого не виробляють і не мають ніякої фундаментальної цінності, а є записом в розподіленому реєстрі, і можна тільки сподіватися на те, що хтось купить її в майбутньому.

Читайте також: Чому Баффет не купує біткоіни: три причини

Також Баффет говорив, що покупку криптовалюти можна назвати спекуляцією або азартною грою, але точно не інвестицією.

«Ви не інвестуєте, коли робите це. Ви спекулюєте. В цьому немає нічого поганого. Якщо ви хочете грати в азартні ігри, хтось інший прийде і заплатить більше грошей завтра, це одна з ігор. Це не інвестування», — говорив інвестор.

Nubank

Nubank — це цифровий банк і найбільша фінтех компанія в Латинській Америці. Вона надає клієнтам можливість отримати цифровий рахунок, міжнародну кредитну картку, позику, страхування життя, а також інвестувати кошти.

Читайте також: Топ-20 кращих книг для початківців і досвідчених трейдерів

Коментарі - 8

+
+11
youknow
youknow
9 червня 2021, 11:11
#
Баффет вкладається у «цифровий банк і фін-тех компанію», це також показник в якому направленні буде відбуватись розвиток банківської сфери.
+
+40
Kharakternyk
Kharakternyk
9 червня 2021, 11:14
#
А Баффет все ж таки доволі гнучкий інвестор. Почув запах грошей і швидко змінив свою думку. Я також колись вважав крипту пірамідою і непотребом, але пізніше змінив думку і не жалкую. А хтось можливо і пожалкував — кожному своє.
+
+50
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 червня 2021, 12:23
#
Де ти побачив, що Баффет змінив думку? Він інвестував не в крипту, а в сервіс, який обслуговує криптолюбів. Він просто буде стригти таких, як ти.
+
+8
Kharakternyk
Kharakternyk
9 червня 2021, 12:29
#
Якби він не бачив за цим майбутнього і думав і надалі, що крипта це пшик і на цьому не заробиш, то мабуть би не інвестував в це такі значні кошти. Нехай стриже кого хоче, мені головне самому щось заробити, а я в основному заробляю на майнингу.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 червня 2021, 12:49
#
Так ніхто і не сумнівається в майбутньому блкчейну. А от по майбутньому окремих його представників є серйозні проблеми. Баффетові сервіси будуть працювати з багатьма активами, і з битком і з CBDC, якщо дозволять, тому така інвестиція захищена. І твої успіхи в майнінгу ніяк до Баффетових інвестицій. Тому повторю, Баффет не гнучкий, він сам казав про це, і він не змінив думки про крипту, але заробити на істерії він не проти, але не купувати саму крипту, а заробити на обслуговуванні. По факту, твоє твердження необгрунтоване. Ти, як і багато інших, коли бачиш в одному реченні слово крипта та інвестиція, автоматом розумієш купівлю коїнів, а це далеко не так. Більшість інституціональних інвесторів не купують крипту, натомість інвестують в інфраструктуру. Вони розуміють, що перші коїни не досконалі, вони скоро ляжуть, а інфраструктура буде працювати з новими, більш досконалими інструментами. Саме це зробив і Баффет, і Моргани, і Сакси… вони лиш підігрівають інтерес публіки, а самі в те болото глибоко не влазять.
+
+15
Markell
Markell
9 червня 2021, 13:10
#
Сейчас криптофилы начнут брызжать слюнями и кричать что Баффет инвестировал в крипту. Это то же самое, если купить фабрику по производству горнодобывающего оборудования, и кричать что инвестировал в золото.
+
+15
shabash
shabash
9 червня 2021, 13:21
#
Баффет купил бразильский аналог украинского Монобанка, который незадолго до этого купил бразильский аналог американского Робин Гуда.

Но новость подается так, будто Баффет пересмотрел свои взгляды на криптовалюту.

«Ж» — журналистика.
+
0
Andrey M
Andrey M
10 червня 2021, 13:43
#
Дуже правильний коментар по суті інвестиції і рівня журналістики.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися