Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2021, 19:32

Головне за четвер: найстійкіші банки, чому НАЗК просить вето закону про декларації і квантовий суперкомп'ютер на підході

Рейтинг стійкості банків: найбільше здали позиції Ощад та Приват
«Мінфін» підготував рейтинг стійкості банків за перший квартал 2021 року. Топ-5, як і раніше, за банками із західним капіталом. Однак, загалом у рейтингу відбулося чимало цікавих змін.

Рада призначила нового міністра економіки
Верховна Рада підтримала кандидатуру Олексія Любченка на посаду першого віцепрем'єр-міністра — міністра економіки.

НАЗК просить Зеленського ветувати закон про порядок декларування
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков закликає президента Володимира Зеленського ветувати закон, який вносить зміни до порядку декларування.

Падіння біткоїна, зростання цін на золото, нова пам'ятна монета від НБУ. Прогноз курсу (відео)
​У новому випуску «Прямо по курсу» фінансовий аналітик Олексій Козирєв розповість, що відбувається на ринку криптовалют, що буде з цінами на золото та яким буде курс долара на цьому тижні.

Google хоче створити квантовий суперкомп'ютер до кінця десятиліття
Американська компанія Google планує інвестувати кілька мільйонів доларів у розробку першого комерційного квантового комп'ютера. Про це повідомила керівник програми Quantum AI компанії Хартмут Невен.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 травня 2021, 11:26
#
В Японії тисячі пенсіонерів отримали чеки, кожен на 1400 доларів,
які помилково відправила Податкова служба США
,
повідомляють Financial Times.

За словами представника одного з найбільших банків країни, в деяких філіях фінустанови в районі Токіо утворилися черги з пенсіонерів, які намагаються перевести чеки в готівку.
«Я відчув вдячність і подумав, що Америка прекрасна», — сказав 75-річний японський пенсіонер, який отримав такий чек. Він розповів, що працював у США в 1970-х роках. Трьом друзям чоловіка вдалося перевести в готівку чеки, проте сам 75-річний пенсіонер цього зробити не зміг, оскільки в банку зажадали підтвердити право на переведені кошти.

Як пише Financial Times, виплати, судячи з усього, отримали всі японські пенсіонери, які в різний час працювали в Америці. За попередньою інформацією видання, чеки були відправлені в рамках ініціативи президента США Джо Байдена з підтримки економіки і американців в умовах пандемії.
У свою чергу Податкова служба США заявила, що іноземці, які не є американськими податковими резидентами, не мають права на матеріальну допомогу від служби і мають відправити чеки назад.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися