Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2021, 9:58

Київрада затвердила пільги для бізнесу

Київрада затвердила розширений перелік пільг та преференції для малого і середнього бізнесу столиці, щоб допомогти пережити локдаун. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, який ініціював проєкт рішення.

Київрада затвердила розширений перелік пільг та преференції для малого і середнього бізнесу столиці, щоб допомогти пережити локдаун.
Фото: rbc.ua

Що затвердила Київрада

За словами Кличка, пільги та преференції для столичного бізнесу влада Києва запровадила ще рік тому і вони продовжують діяти.

«На сесію Київради я виніс на розгляд депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці. Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги — і для бізнесу, і для киян загалом — місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися підприємцям і вижити людям», — заявив Кличко.

Читайте також: Жорсткий локдаун. Кличко обіцяє бізнесу додаткові пільги та безкоштовну парковку

Схвалені зміни стосуються:

— Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в благоустрої територій власниками закладів громадського харчування.

— Зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

— Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва: компенсацію відсотків не тільки за кредитами, а й за «кредитними лініями» та розширення переліку суб'єктів, які мають право на таку компенсацію.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Передісторія

З 20 березня у Києві почав діяти жорсткий карантин. Закрилися культурні заклади і більшість магазинів, скасовуються масові заходи, кафе і ресторани можуть працювати тільки на винос.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
locustsucol
locustsucol
9 квітня 2021, 19:13
#
Респект.
+
0
ITshnik99
ITshnik99
9 квітня 2021, 19:32
#
Увеличение льгот тормозит развитие рыночной экономики и разрушает страны.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися