Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2021, 12:06

Ціни на нафту зростають. Brent подорожчала до $57,67 за барель

Котирування нафти продовжують помірно зростати в середу після стрибка до максимуму більш ніж за рік напередодні. Ціни підтримують очікування, що зусилля, що вживаються країнами-членами ОПЕК та іншими виробниками для обмеження видобутку, призведуть до зменшення світових запасів, пише Dow Jones.

Торги на біржі

До 9:15 квітневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,21 (0,37%), до $57,67 за барель. У вівторок Brent подорожчала на $1,11 (2%) — до $57,46 за барель.

Читайте також: Нафта дорожчає. Пропозиція може скоротитися

До цього часу березневі ф'ючерси на WTI дорожчали на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,18 (0,33%), до $54,94 за барель. За попередню сесію контракт зріс в ціні на $1,21 (2,3%), — до $54,76 за барель.

Засідання ОПЕК

Міністри моніторингового комітету ОПЕК + (JMMC) в середу проведуть засідання, на якому обговорять стан ринку і виконання угоди. Напередодні технічний комітет констатував, що угода ОПЕК+ в грудні було виконана на 99%, при цьому країни ОПЕК виконали угоду на 103%, а не — ОПЕК — на 93%.

Комітет збирається щомісяця. Рішення про квоти на лютий і березень було прийнято на січневому засіданні відразу на два місяці. Згідно з рішенням ОПЕК +, всі країни ОПЕК + зберігають січневі рівні видобутку, Росія може підвищити видобуток нафти на 65 тис. б/д, Казахстан — на 10 тис. б/д. На такі ж обсяги зазначені країни можуть підвищити видобуток і в березні.

Підтримку нафтовому ринку також надали дані Американського інституту нафти (API).

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися