Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2020, 14:59

Яким буде курс долара на цьому тижні. Прогноз експерта

Цього тижня зберігається потенціал для подальшого зростання курсу долара до 28.25. У вівторок Мінфін буде проводити нове розміщення облігацій. Це може дозволити гривні зміцнитися і уповільнити темпи її зниження. Про це заявив в коментарі аналітик Alpari Максим Пархоменко.

Що відбувається з курсом

За минулий тиждень курс долара до гривні відновився у всіх сегментах валютного ринку, досягнувши позначки в 28.00.

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,96 до 27, 82 грн. Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», на відкритті сесії в понеділок становить 28.05/28.06.

Читайте також: Куди піде курс долара і євро на цьому тижні

Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли з 27,85/28,10 до 27,90/28,15.

До п'ятниці курс долара мав потенціал для подальшого зниження. Але в перебігу дня курс долара почав активно знижуватися втративши 30 копійок, закривши сесію на позначці в 28.00 грн.

Прогноз міжбанківського та готівкового курсів на тиждень вsl 

На міжбанку. У зв'язку із загальною нестабільністю економічної ситуації в країні, завершенням року, коротким робочим тижнем, проведенням аукціону з розміщення ОВДП, а також очікуваними надходженнями відшкодувань ПДВ експортерам, коливання курсу на торгах посиляться. Основними гравцями будуть: великі місцеві компанії і держбанки, НБУ, а також нерезиденти, що працюють з українськими ОВДП на первинному і вторинному ринках.

Нацбанку доведеться часто бути присутнім на міжбанку з інтервенціями для згладжування курсових коливань.

Використовуватиме НБУ при своїх інтервенціях буде Matching і проводитиме інтервенції за єдиним курсом. Виходи Укргазбанку з продажем долара відбуватимуться в основному тільки в періоди активного зростання котирувань.

Читайте також: Долар і євро падає: чи чекати сюрпризів до Нового року (відео)

У такі моменти подібні дії Укргазу більше нагадуватимуть «допомогу » регулятору в частині згладжування курсових стрибків, ніж «атракціони нечуваної щедрості». Дешево валюту продавати ніхто не буде — ні нерезиденти, що заходять в ОВДП, ні клієнти, ні самі держбанки.

Новини про отримання експортерами траншів відшкодувань ПДВ суттєво вплинуть на настрої учасників ринку та курсовий тренд на міжбанку протягом сесії.

За розрахунками «Мінфіну», в період з 21 по 24 грудня коридор по долару на міжбанку перебуватиме в межах 27,70 — 28,20 грн, по євро — в межах 33,75 — 34,55 грн.

Коментарі - 2

+
0
motoruller
motoruller
21 грудня 2020, 15:07
#
Наличный ниже межбанка. Тормозит? Ведь рост стабильный 15 коп день
+
+15
motoruller
motoruller
21 грудня 2020, 17:14
#
+25 коп за день
Не критично если учесть огромный спрос и выход нерезов, очевидно на сей раз они не берут бумаги.
Жаль признавать, сбылся прогноз когда стоило покупать 16-го, но я думал что 17-го и не взял.
Не проблема, гривна сейчас нужна как никогда.
Теперь смотрю на курс с 25-го, потом уже до 10-го января.
А с 20го вывод дивидендов и там только сливать валюту.
Еще момент что сливать расчет по 29. Поэтому купить можно все что ниже 28.5.
Сейчас же предпочитаю переждать. Подозреваю что если рост и спрос начался раньше то и раньше потухнет и после 25-го числа подскока не будет. и помним что в локдаун доллар только продают и курс сам поползет вниз, но до старта вывода дивидендов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися