Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 грудня 2020, 12:41

5 швидкозростаючих акцій у портфелі Уоррена Баффета

Ринки поступово відновлюються від негативних наслідків пандемії. Акції багатьох компаній повернулися до докризових позначок. Ця тенденція не оминула і портфель найвідомішого інвестора в світі — Уоррена Баффета.

Вартість акцій Berkshire Hathaway з початку року не показала значного зростання, залишаючись приблизно на тих же рівнях, що і в січні. БКС Світ інвестицій описав топ-5 кращих інвестицій Оракула з Омахи цього року. Чотири з них є технологічними компаніями, що для Баффета вельми не характерно.

Snowflake

Одна з провідних хмарних компаній для зберігання і обробки даних. Публічною Snowflake стала у вересні. Компанія Berkshire Hathaway брала участь в IPO по $80 за акцію, а на момент перших торгів ціна дійшла до $245. Зараз вартість акцій близько $330, а значить позиції Berkshire зросли приблизно на 313%.

Згідно з даними Research and Markets, галузь хмарних технологій матиме середньорічний темп зростання на рівні 22%. Snowflake в середньостроковій перспективі може стати одним з найшвидше зростаючих бізнесів у портфелі Berkshire Hathaway.

Читайте також: Які акції найчастіше купують українські інвестори

RH (раніше Restoration Hardware)

Американська компанія з виробництва меблів та інших товарів для дому. З початку року акції RH зросли майже на 100%.

Про купівлю акцій RH у Berkshire заявили ще в листопаді минулого року. Старт 2020 р. виявився збитковим для компанії, однак після березневих мінімумів акції почали зростати, а компанії повідомляла про поліпшення фінансових результатів. Прогнозується двозначне зростання виручки у 2021 р.

StoneCo

Компанія надає клієнтам рішення зі здійснення електронних платежів із застосуванням хмарних платформ.

У StoneCo команда Баффета також брала участь через IPO. У 2018 р. було придбано 14,2 млн акцій і тоді компанія була маловідомою, тепер же її послуги користуються високим попитом. З початку 2020 р. акції компанії StoneCo зросли на 94%.

Amazon

Найбільша в світі компанія електронної комерції з виручки та капіталізації. У 2020 р. на тлі пандемії попит на послуги, що особливо пов'язані з хмарними обчисленнями і онлайн-продажами, значно збільшився, що відбилося і на фінансових результатах. У 2020 р. акції Amazon зросли на 70%.

Berkshire Hathaway розкрив свою частку в Amazon у травні 2019 р. З урахуванням подальших перспектив можна припустити, що Баффет продовжить збільшувати свою позицію і отримувати прибуток.

Apple

IT-гігант став фаворитом у портфелі Баффета, однак за прибутком посів лише п'яте місце. З початку року акції Apple зросли на 66%.

Berkshire почав інвестувати в Apple з 2016 р. і поступово збільшував позицію в бізнесі. У 2020 р. Apple продемонструвала стійке зростання всіх фінансових показників, оновила різні пристрої і увійшла в гонку 5G смартфонів з новим iPhone. Все це є сильним драйвером зростання на 2021 р. Ймовірно, Apple продовжить бути найбільшим активом у портфелі Баффета.

Читайте також: Нова стратегія покупки дивідендних акцій: 5 кращих пропозицій

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися