Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 грудня 2020, 15:37

Проблемний Brexit: падіння курсу фунта стерлінгів та європейських індексів

У понеділок, 7 грудня, курс британського фунта стерлінгів щодо долара демонструє падіння, а європейські фондові індекси в цілому знижуються. Про це пише Reuters.

Проблемний Brexit: падіння курсу фунта стерлінгів та європейських індексів
Фото: fidefundacion.es

Процеси падіння відбуваються на фоні повідомлень про складні перемовини Великобританії та ЄС щодо угоди про майбутні відносини після Brexit.

Що відбувається?

Минулої п’ятниці, 4 грудня, Британія та ЄС призупинили перемовини щодо торговельної угоди після Brexit. Сторони спільно заявили, що «умови для угоди в цей час не досягнуто» через «значні розбіжності в питаннях рівних умов, управлінні та рибальства».

За три тижні, на початку 2021 року, Лондон офіційно виходить з єдиного ринку ЄС. Для того, щоб вступити у 2021 рік після перехідного періоду із ґрунтовною правовою базою подальших відносин ЄС та Британія мають завершити переговори щодо майбутнього партнерства.

Читайте також: Перемовини по Brexit знову призупинилися. Поки що до 1 січня

Brexit: курс фунта падає

На відкритті торгів сьогодні, 7 грудня, британський фунт стерлінгів щодо долара втратив 1,04% та станом на 13-ту годину досягнув позначки в 1,3273 фунта за долар. Це є найнижчим значенням з середини листопада, за даними Busines Insider.

Коливання курсу британського фунта стерлінгів за 07 грудня 2020 року

Крім того, британська валюта також слабшає до євро. У понеділок, 7 грудня, фунт втратив щодо євро 1,21% вартості. Станом на 13-ту годину він коштує 1,0954 євро, що є найнижчим значенням із середини жовтня.

Читайте також: Brexit: фінкомпанії вже вивели $1,6 трільйона з Великобританії

Європейські фондові індекси скорочуються

  • Станом на 13-ту годину пан’європейський індекс STOXX 600, який складається з 50 найбільших підприємств країн єврозони, скоротився на 0,44% до 392,32 пункта.
  • DAX — найважливіший фондовий індекс Німеччини, втратив за сьогодні 0,38% та опустився до 13 247,76 пункта.
  • CAC 40 — головний фондовий індекс Франції, з початку торгів втратив 0,90% та опустився до 5 558,42 пункта.
  • Тим часом британські експортери отримали перевагу внаслідок невдалих перемовин щодо Brexit та знесиленого фунта. Вони підтримують зростання лондонського індексу FTSE 100 — плюс 0,30% до рівня 6 570 пунктів.

Бажаєте знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися