Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2020, 16:48

Євросоюз надасть банкам кредитну допомогу через другу хвилю пандемії

Європейське банківське управління (EBA) оголосило в середу, 2 грудня, що мораторій на погашення кредитів, що минув наприкінці вересня, буде подовжено до кінця березня 2021 року. Про це повідомляє handelsblatt.com.

Євросоюз надасть банкам кредитну допомогу через другу хвилю пандемії
Фото: expert.ru

Що це означає

Без такого рішення банки, які мають позички із простроченою більше ніж три місяці оплатою, повинні були б почати відкладати частину активів у вигляді «дефолтного резерву». Такі дії змусили б фінансові установи обережніше підходити до нових позик, що могло негайно погіршити ситуацію на ринку кредитних коштів. І це при тому, що підприємства Європи теж сильно постраждали від карантину.

Коли в березні, після початкових карантинних обмежень, бізнес став закриватися або скорочувати час роботи, банки почали надавати відстрочки по платежах за корпоративними кредитами, іпотекою і іншими позиками.

До червня 2020 року відстрочка по позиках вже становила значні 871 млрд євро.

Європейське банківське управління своїм указом вніс до списку пільг і відстрочок ті кредити, на які пільги раніше не поширювалися, що побічно свідчить про затягування процесу одужання економіки Єврозони.

Відстрочка платежу повинна застосовуватися тільки протягом дев'яти місяців.

Згідно EBA, банки також повинні пояснити своїм наглядовим органам, як вони хочуть оцінювати, чи можуть позички, платіж за якими було відстрочено, потерпіти невдачу.

Читайте також:Страх, незважаючи на появу вакцини. Від чого буде залежати відновлення економіки єврозони

Раніше повідомлялося

  • У липні-вересні економіка єврозони виросла на 12,7% на фоні стимулюючих заходів з боку ЄЦБ і уряду.
  • 10 вересня Лагард заявила, що єврозону чекає тривале відновлення після коронакризи. Тоді ЄЦБ прогнозував, що відновлення економіки уповільниться  в 2021 році з 5,2% до 5%.
  • Для виведення єврозони з рецесії ЄЦБ використовує пакет екстреної допомоги в розмірі 1,35 трлн євро.
  • За підсумками другого кварталу економіка єврозони скоротилася на 11,8%, а країн ЄС — на 11,4% (за фінальним звітом) — найбільше за всі 25 років ведення статистики.
  • У третьому кварталі ВВП єврозони зріс на рекордні 12,7%, а країн ЄС — на 12,1% після рекордного падіння за локдаун в другому кварталі 2020 року. Про це йдеться в попередньому звіті Євростату про підсумки третього кварталу.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
4 грудня 2020, 17:25
#
Если колонки покупка и продажа в обменниках вас запутывают и вы не можете понять, какой курс ваш, то есть простой лайфхак.
Какой курс вам меньше нравится, тот и ваш:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися