Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 грудня 2020, 19:27

У Британії запустили аналог monobank. Він залучив ще 1,4 мільйона інвестицій

Банківський додаток Koto, який запустили засновники monobank, залучив близько 1,4 млн євро інвестицій та офіційно запустився у Великобританії. Про це повідомляє портал EU-Startups.

У Британії запустили аналог monobank. Він залучив ще 1,4 мільйона інвестицій
Фото: YouTube

Для чого запустили Koto

Гроші спрямують на залучення перших 50 тис. користувачів, навчання систем штучного інтелекту з управління кредитним ризиком та розширення операційних можливостей. Також на ці гроші Koto розвиватиме свою команду і маркетинг у Британії.

Потенційна клієнтська база Koto — британці, які не мають можливості отримати кредит у великих британських банках. Серед них — фрілансери або самозайняті, котрі, на думку місцевих банків, мають непостійний дохід.

Koto розрахований на тих, хто не має кредитної історії або має в ній позначки, які можуть перешкодити отримати кредит у британських банках.

«Ми заснували Koto, тому що у Великобританії є 12 млн кредитоспроможних людей, які не входять до числа основних кредиторів. Після перевірки нашої бізнес-моделі в Україні ми раді «підірвати» ринок споживчого кредитування Великобританії. Ми тут, щоб позбавити Великобританію страху і стресу», — заявив співзасновник Koto і monobank Михайло Рогальський.

Читайте також: Власний CVV2-код в monobank або як полегшити покупки в інтернеті

Що відомо про Koto

Фінтех-стартап Koto — проєкт засновників monobank і колишніх управлінців Приватбанку Олега Горохівського, Дмитра Дубілета і Михайла Рогальського. Koto — банківський додаток, а не повноцінний банк, тому займається головним чином кредитуванням на основі віртуальної карти. Їм можна платити скрізь, де діє система Master.

У проєкт вклали $3,5 млн.

  • У травні 2019 року співзасновник monobank Дмитро Дубілет повідомив, що IT-компанія Fintech Band, членом якої він є, збирається запустити аналог monobank на ринку, що розвивається. 26 липня Дубілет оголосив, що monobank отримав фінансову ліцензію у Великобританії.
  • У березні Koto запустився у Великобританії в тестовому режимі.
  • 13 травня 2020 року співзасновник monobank Дмитро Дубілет підкреслив, що в Koto інвестувала міжнародна платіжна система Mastercard.

Читайте також: День народження mono: 10 невідомих фактів про банк

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 6

+
+62
Qwerty1999
Qwerty1999
3 грудня 2020, 21:58
#
Удачи, Koto!
+
+26
yo2019
yo2019
3 грудня 2020, 22:11
#
Интересно они там тоже так лихо карты блочить будут? или там такие приколы не катят?
страна экспериментов...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 грудня 2020, 22:26
#
Если интересно — спрашивайте у менеджеров Koto — https://getkoto.com/
+
+30
Італій .
Італій .
3 грудня 2020, 23:00
#
Там и без них полно банков которые блочат карты, классические типа Барклай, Ллойд, Натвест делают это регулярно. Это у нас пока что в основном известны Монобанк и Приватбанк и то только потому что у них в отличии от многих других были или есть бесплатные переводы.

Сложно представить чтобы торговец криптой или просто семьянин желающий скидывать деньги жене на продукты открыл ей счёт в Гранте или Скай-банке. Потому ничего и не слышно про блокировки счетов в этих банках.
+
+15
Італій .
Італій .
4 грудня 2020, 9:18
#
К слову там сейчас как раз эпопея закрытия счетов британцев работающих за границей.

Тоесть это даже не финмон, а их чистобританская бюрократия требующая чтобы человек не просто имел британский адрес, а и проживал в Великобритании.

Под эту компанию попадают не только те кто уехали сычевать в Таиланд, но и даже те кто работает в ЕС.
+
+15
Італій .
Італій .
4 грудня 2020, 9:28
#
Ну и прежде чем накидывать на банк - неплохо познакомится с историей его появления.

А история его появления вызвана как раз тем что многие кто недавно переехал в Великобританию не могут открыть там банковский счёт, а если и могут то банки отказываются выдавать кредитную карту. Потому что стандартно для того чтобы претендовать на кредит надо иметь за плечами три года жизни в Британии по одному адресу с историей оплаты коммуналки и налогов. Такая же ситуация будет у тех людей кто имеет плохую кредитную историю - банки откажутся открывать им счёт.

Есть несколько необанков (Monese, Pockit, Monzo) которые решает проблемы новобританцев и людей не умеющих погашать кредиты. Теперь в их число добавился и Кото.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися