Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2020, 17:24

Листопад став найкращим місяцем для індексу Dow Jones з 1987 року

У листопаді 2020 року індекс Dow Jones Industrial Average зріс майже на 12%, що стало кращим місячним підйомом з січня 1987 року. Про це пише РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

У листопаді 2020 року індекс Dow Jones Industrial Average зріс майже на 12%, що стало кращим місячним підйомом з січня 1987 року.
Фото: mind.ua

Крім цього минулий місяць став найкращим листопадом для індексу з 1928 року, зазначає Market Watch.

Що відбувалося з Dow Jones у листопаді

24 листопада індекс вперше в історії перевищив 30 тис. пунктів. Але надовго Dow Jones вище цієї оцінки не закріпився. 30 листопада торги закрилися на рівні 29 638,6 пункту.

Читайте також: У складі індексу Dow Jones очікуються суттєві зміни

Істотне зростання показали два інших важливих для американського ринку акцій індексу. У листопаді індекс блакитних фішок S&P 500 виріс на 11%, показавши кращий результат з квітня, індекс NASDAQ Composite піднявся на 12%.

Інвестиції у компанії з індексу S&P500

Причина зростання індексу

WSJ пояснює, що влада США близька до схвалення декількох вакцин від коронавірусу covid-19, і це додає інвесторам оптимізму. Фінансові керуючі протягом місяця робили ставку на те, що економіка може відновити втрачену активність в 2021 році, зазначає газета.

Дивіться відео: Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній

Ознаки того, що Джо Байден зможе щодо плавно замінити Дональда Трампа в Білому домі, допомогли послабити політичну невизначеність. На початку осені така невизначеність призвела до підвищеної волатильності на ринках, уточнює WSJ. Вибори президента США пройшли 3 листопада.

Акції компаній, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу, показали різке зростання в листопаді. До них відносяться виробники енергії, оператори круїзних ліній, банки і авіакомпанії. Наприклад, папери нафтового гіганта Chevron подорожчали в листопаді на 25%, продемонструвавши найбільший місячний приріст з 1980 року.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»

Коментарі - 1

+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
2 грудня 2020, 4:55
#
Айда все на выручку США. Покупаем акции ДоуДжонса кто может. ...А то уже на пособия тем, кто работать не хочет не хватает.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися