Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2020, 9:07

S&P і IHS Markit проведуть найбільше в 2020 році злиття на $44 мільярди

Компанія S&P Global купить аналітичне агентство IHS Markit, загальна сума операції з урахуванням боргових зобов'язань IHS Markit складе $44 млрд. Про це пише РБК з посиланням на Financial Times.

Компанія S&P Global купить аналітичне агентство IHS Markit, загальна сума операції з урахуванням боргових зобов'язань IHS Markit складе $44 млрд.
Фото: rbc.ru

Найбільше злиття

Сума угоди робить злиття найбільшим в 2020 році, наводить дані Dealogic The Wall Street Journal.

В рамках угоди S&P Global заплатить 0,28 своєї акції за кожен цінний папір IHS Markit. В результаті акціонери S&P Global володітимуть 68% об'єднаної компанії, уточнює FT.

Ринкова капіталізація

Ринкова капіталізація IHS Markit станом на 30 листопада становить $36,8 млрд, S&P — близько $82,1 млрд. У ході премаркету 30 листопада акції IHS Markit зросли на 5,3%, акції S&P Global знизилися на 0,6%.

IHS Markit

IHS Markit заснована в 2016 році в результаті злиття компаній IHS і Markit. З того часу капіталізація компанії зросла в три рази. IHS Markit займається відстеженням даних на фінансових ринках. Програмним забезпеченням IHS Markit користуються великі банки Уолл-стріт для розміщення акцій і облігацій підприємств. Компанія також збирає дані з транспорту і енергетичного сектору.

Читайте також: Airbnb і DoorDash підвищили оцінки для своїх IPO

S&P Global

S&P Global — компанія, яка спеціалізується на наданні інформації для фінансового сектора і різних сфер бізнесу. Це материнська компанія рейтингового агентства S&P і мажоритарний акціонер індексного провайдера S&P Dow Jones Indices.

Злиття року

Якщо угода S&P Global і IHS Markit відбудеться, вона стане найбільшою за 2020 року, обійшовши плановане злиття NVIDIA з Arm Holdings за $40 млрд і угоди на $40 млрд між Nippon Telegraph & Telephone і її дочірньою компанією, відзначає Wall Street Journal.

Читайте також: Майданчик онлайн-продажів Allegro провів найбільше IPO в історії Польщі

Ринок M&A

Світовий ринок злиттів і поглинань (M&A) в цьому році знизився на 12%. У США падіння ринку склало 28%. Це сталося через пандемію, наслідки якої змусили компанії зосередитися на розвитку своїх власних бізнесів.

Як і в попередні роки, технологічний сектор є найактивнішим в угодах по злиттю і поглинанням — на даний момент укладено угод на $669 млрд, пише WSJ.

Читайте також: 8 головних IPO осені, на які варто звернути увагу

Минулого тижня стало відомо ще про одну велику операцію: покупку Salesforce сервісу Slack за $17 млрд. Повідомлялося, що ця угода може стати однією з найдорожчих за всю історію IT-індустрії.

Інвестиції у компанії з індексу S&P500

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися