Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2020, 17:34

Goldman Sachs використовує дрони для укладення угод на мільярди доларів

Goldman Sachs, провідний світовий консультант зі злиття компаній, входить до числа банків, що використовують безпілотники. Таким чином вони надають своїм клієнтам можливість поглянути з висоти пташиного польоту на компанії, на які вони роблять ставки. Про це пише cnbc.com.

Goldman Sachs використовує дрони для укладення угод на мільярди доларів
Фото: cnbc.com

Вплив пандемії

За словами Стефана Фельдгойза, співкерівника компанії, після того, як сovid-19 зробив проведення особистих зустрічей учасників торгів небезпечним, безпілотні літальні апарати комерційного призначення стали використовуватися для проведення віртуальних турів у різних точках — від морських портів і залізниць до хімічних заводів, складів і великих торговельних майданчиків.

«Ми продаємо підприємства по всьому світу, використовуючи дрони для віртуального відвідування та огляду об'єктів. Це додає покупцям необхідної впевненості, тому що коли ви купуєте бізнес, ви хочете побачити, помацати і відчути те, що ви купуєте», — сказав Фельдгойз у телефонному інтерв'ю.

Читайте також: 5 акцій від Goldman Sachs, які принесуть прибуток після пандемії

Це яскравий приклад того, як пандемія змусила змінитися навіть найконсервативніші організації, такі як банки з Уолл-стріт. Інвестиційний банкінг традиційно покладався на групи молодих співробітників у своєму штаті, що використовують Excel або PowerPoint для супроводу угод високопоставлених банкірів. І найціннішим активом таких банкірів є коло їхніх корисних знайомств, напрацьованих під час спільних обідів і громадських заходів, з корпоративними посадовими особами і членами рад директорів.

За словами Фельдгойза, з декількох сотень трансакцій, по яких Goldman Sachs консультував під час пандемії, понад 95% були виконані без особистого спілкування.

Але коронавірус поклав кінець особистим зустрічам і частим поїздкам. Тепер угоди майже повністю закриваються на екранах з використанням інструментів телеконференцій, включаючи Zoom, BlueJeans, Cisco Webex і Microsoft Teams.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися