Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2020, 19:13

У Кабміні прагнуть «перекинути» €50 мільйонів на вакцини від covid-19

Уряд хоче перерозподілити €50 млн, отримані в рамках спільної з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) програми з розвитку інфраструктури, в майбутні вакцини від covid-19. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

У Кабміні прагнуть «перекинути» €50 мільйонів на вакцини від covid-19
Фото: delo.ua

Позиції сторін

Україна — за якнайшвидший розгляд питання про використання коштів за цією програмою на закупівлю вакцини проти covid-19. «Ми розраховуємо закупити ефективну і безпечну вакцину, яка матиме прекваліфікацію ВООЗ, щоб вакцинувати частину населення, щойно з'явиться така можливість", — підкреслив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЄІБ готовий розглянути можливість перерозподілу зазначених €50 млн з Програми розвитку муніципального транспорту в Україні на боротьбу з covid-19. Віцепрезидент ЄІБ Тереза ​​Червінська відзначила рішучість уряду в продовженні реформ.

Читайте також: ЄІБ профінансує на €300 мільйонів енергоефективність інфраструктури

Інші проєкти

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна зацікавлена ​​в розширенні подальшої співпраці з Європейським інвестиційним банком, особливо в сфері фінансування транспорту, енергетичного сектора і міської інфраструктури України.

Також уряд розраховує на підписання в грудні проєкту «Міський громадський транспорт України II», спрямованого на оновлення рухомого складу міського громадського електротранспорту в середніх і великих містах, а також проєкту «Східна Україна: возз'єднання, відновлення і відродження (Проєкт 3В)», що має допомогти у відновленні доріг у Луганській області для підтримки сільськогосподарського сектора.

Читайте також: Україна отримає 450 мільйонів євро від ЄІБ на ремонт доріг

Крім того, Денис Шмигаль висловив надію, що Україні і ЄІБ вдасться спільно завершити найближчим часом роботу з підготовки проєкту «Реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту «Бориспіль» та Програми з відновлення України.

Нагадаємо

Зараз здійснюється спільна з ЄІБ програма «Міський громадський транспорт України» з кредитною лінією в €200 млн.

У грудні Мінінфраструктури очікує отримати ще €200 млн для другої частини програми оновлення муніципального транспорту.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»

Коментарі - 7

+
+25
shaitan
shaitan
19 листопада 2020, 19:53
#
Как всегда, общие фразы, «мы рассчитываем; мы надеемся» и т.п. выражения, которые на первый взгляд лишены всякого смысла и, только когда в конце этих выражений ставишь знак равенства и добавляешь нашу действительность, выражение приобретает смысл: мы рассчитываем; мы надеемся = своровать, своровать и еще раз своровать.
+
0
mary27
mary27
19 листопада 2020, 21:16
#
Повторится история с дорогами.
+
0
Сергей emerald
Сергей emerald
19 листопада 2020, 22:25
#
А ничего что ее эффективность остается сомнительной?
как говорит комаровский, купят фуфломицин, но кто-то заработает на этом.
+
0
deavy
deavy
20 листопада 2020, 10:59
#
Эти умудрятся ещё и рашкованскую вакцину купить в случае чего.
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
20 листопада 2020, 6:41
#
Латання дірок бюджету, так як гроші замість підготовки до новоі хвилі пандеміі були витрачені на латання дірок в асфальті.
+
0
Maximuse
Maximuse
20 листопада 2020, 7:29
#
Ну да, лучше потратить все деньги на вакцину бессмертия. Это как сказка о короле с одеждой, которую глупые люди не видят
+
0
23921044080
23921044080
20 листопада 2020, 12:06
#
«Здоровье — почти бессмертье»,
— Шутил с пациентом врач.
Он выглядел, как переодетый в клоуна
Профессиональный палач
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися