Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2020, 18:51

У Раді наполегливо бажають звільнити Гетманцева. Версій декілька

Група з 36 народних депутатів з Євросолідарності, Довіри і За майбутнє зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови №4393 про звільнення Данила Гетманцева з посади голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики «в зв'язку із незадовільною роботою на посаді». Про це повідомляється на сайті парламенту.

У Раді наполегливо бажають звільнити Гетманцева. Версій декілька
Фото: lb.ua

Постанова зареєстрована 17 листопада, однак текст її поки відсутній.

Версії Гетманцева

Гетманцев відреагував на проєкт постанови про його звільнення. Він вважає, що його ініціативи щодо детінізації не влаштовують олігархів і контрабандистів.

«Безперечно детінізація — це процес, який не всім подобається в суспільстві, зокрема олігархам і контрабандистам. Такі ініціативи викликають безпідставну критику», — підкреслив Гетманцев.

Раніше Гетманцев повідомив ЗМІ, що дана постанова пов'язана з тим, що він виступив категорично проти законопроєкту про зменшення ставки податку на додану вартість (ПДВ) для аграріїв. За його словами, депутатська група Довіра представляє інтереси одного з великих українських аграріїв.

«На засіданні комітету ми розглядали законопроєкт № 3656 про зменшення ставки ПДВ для аграріїв. Він надає пільги по ПДВ в розмірі 14%, хоча ПДВ для всіх — 20%. Ми виступили категорично проти. На жаль, у них було більше голосів на комітеті, вони провели законопроєкт і винесли в зал. У нас голосів не вистачило, я виступив категорично проти», — розповів Гетманцев.

Ще одна версія

Раніше три парламентські фракції Євросолідарність, Батьківщина і За майбутнє заявляли про готовність ініціювати звільнення Гетманцева, якщо парламент не відстрочить впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізосіб-підприємців.

На засіданні 17 листопада Верховна Рада відмовилася відстрочити обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для неризикових груп товарів з 2021 року на 2022-й, як це пропонує законопроєкт №4313-д.

Позиція Гетманцева

«Якщо порушується будь-яке кадрове питання у Верховній Раді — це прекрасно. Адже депутати можуть визначати, хто їх задовольняє, а хто — ні. Це нормальні демократичні речі, якщо вони здійснюються відповідно до законодавства», — сказав Гетманцев 24 каналу.

Він зазначив, що кандидати на його посаду вже є і додав: «Це мабуть буде зручніша фігура, але треба їх питати».

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 5

+
+123
Daos
Daos
18 листопада 2020, 19:10
#
Давно пора!
+
+153
zevs1
zevs1
18 листопада 2020, 19:26
#
По логике Гетьманцева человек находящийся на упрощенке это коммерсант работающий в тени и помогающий контрабандистам олигархам реализации товаров и услуг.

С таким подходом его давно пора уволить.
+
+109
Maleficarum
Maleficarum
18 листопада 2020, 20:42
#
Власть  завралась  уже  окончательно...  По  сей  причине  и послана  была  лесом  МВФ  и прочими  донорами..  Кредитов  нет  и  не  будет-  а  воровать   власти   ж  хочется   -хоть  плач.  С  чего  воровать  то  если  дыра в  бюджете  под  триста  ярдов ?     Олигархов  трусить-  боятся.  Значит  остаётся          единственный  « бык на  заклание»-  простой  люд...   Вот  этот     Гетманцев  и  изыскивает  власти    лазейки  где  и как  ещё  можно  содрать  лавэ  с  народа...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
19 листопада 2020, 0:46
#
Народный депутат Даниил Гетманцев зарегистрировал свой проект постановления об отзыве его с должности председателя Комитета парламента по вопросам финансов, налоговой и таможенной политики. Он сделал это после внесения аналогичного документа группой его коллег-нардепов.

Собственный проект народный избранник представил в Фейсбук.
+
+30
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
19 листопада 2020, 9:02
#
Тайны, мля,, Мадридского двора ,,, хватит надежд, любой чиновник в нашей стране идет во власть с одной целью — деньги!!! И больше ни о чем не думает, и этот ,,, специалист,,, не исключение — упаковался за год и все, главное красиво уйти. Целый год, играл с лоббистами, и скорее всего не бесплатно. Даже читать эти ,, сопли,, смешно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися