Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2020, 8:20

Міністр пояснив, кого не штрафуватимуть за відсутність маски

Міністр юстиції Денис Малюська прокоментував ухвалений раніше закон про штраф за відсутність масок, розповівши, що застосовуватися він буде не до всіх і не у всіх випадках. Про це він заявив у відео на фейсбуці.

Міністр юстиції Денис Малюська прокоментував ухвалений раніше закон про штраф за відсутність масок, розповівши, що застосовуватися він буде не до всіх і не у всіх випадках.
Фото: kiev.vgorode.ua

Що зі штрафами сьогодні

Він зазначив, що раніше за порушення карантинного режиму застосовувався єдиний штраф - від 17 000 до 34 000 грн. За словами міністра, застосовувати такий «величезний штраф за відсутність маски в громадських місцях було несправедливим, тому що мало у кого є достатньо коштів, щоб його заплатити».

Малюська заявив, що ситуація повинна кардинально змінитися, коли набуде чинності новий закон про штрафи за відсутність маски в громадських місцях і громадському транспорті.

Читайте також: За відсутність маски в громадських місцях штрафуватимуть. Рада ухвалила закон

Новий штраф

Новий штраф становитиме від 170 до 255 грн і накладатиметься відразу ж на місці - поліцейським або співробітником служби по захисту прав споживачів.

Кого не штрафуватимуть

При цьому, штрафи не будуть застосовуватися до неповнолітніх, а також до тих, хто ходить без маски на вулиці.

Читайте також: Установи штрафуватимуть за відвідувачів без масок. Кого й на скільки

Ситуація із захворюваністю в Україні

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень


Ситуація із захворюваністю в Європі

Кількість хворих стрімко зростає практично в усіх країнах, в деяких зупиняється бізнес, знову вводиться самоізоляція і комендантська година.

Новини останнього тижня рясніють повідомленнями про закриття європейських країн або введення в них жорстких обмежувальних заходів у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності коронавірусом.

Читайте також: Європа йде на жорсткий карантин — ЗМІ

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися