Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2020, 8:38

Індекс долара США досяг мінімуму за два роки через лідерство Байдена

Американський долар впав до найнижчого рівня за більш ніж два роки на тлі зростаючої ймовірності перемоги в президентських виборах в США кандидата від демократів Джо Байдена. Показник Bloomberg Dollar Spot Index опустився на 1%, до мінімуму з травня 2018 року, пише РБК.

Американський долар впав до найнижчого рівня за більш ніж два роки на тлі зростаючої ймовірності перемоги в президентських виборах в США кандидата від демократів Джо Байдена.
Фото: esterholdings.com

Що таке Bloomberg Dollar Spot Index

Цей індекс відстежує динаміку курсу долара по відношенню до десяти інших валют, в тому числі до євро, британського фунта, японської ієни, китайського юаня і швейцарського франка. Євро виріс на 1%, а ієна зміцнилася до найвищого рівня за вісім місяців — 104 ієни за долар.

Відео: Прогноз курсу долара на листопад 2020. Чи очікувати обвалу гривні

«Долар знижується в міру того, як зростає ймовірність перемоги Байдена», — сказала агентству Bloomberg стратег DZ Bank AG Соня Мартен.

За її словами, ринок розглядає американську валюту як «безпечну гавань», а зараз, коли зростає ймовірність того, що точні результати виборів стануть відомі раніше, ніж очікувалося, збільшується і інтерес інвесторів до ризикових активів, що, в свою чергу, веде до ослаблення долара.

Читайте також: Гривня в зоні ризику: що буде з курсом в листопаді

Гривня VS Долар

Серед валют колишнього СРСР гривня показала в жовтні не найслабший результат по відношенню до долара. Слабкіше гривні виявився киргизький сом (-2,7% за місяць), вірменський драм (-1,1%) і казахський тенге (-0,7%). Якщо говорити про динаміку з початку року, гривня знизилася до «американця» на 16,7%. За цим показником її «випереджають» російський рубль (-22,0%) і білоруський рубль (-20,2%).

Нагадаємо

5 листопада на закритті міжбанку долар втратив і в покупці, і в продажу по 22 копійки. Євро подешевшало в покупці на 3 копійки, а в продажу подорожчало на 14 копійок.

Коментарі - 3

+
+53
Lamo
Lamo
6 листопада 2020, 9:16
#
«Из-за Байдена...» - пффф, ну и бред же от трампикофилов.
Скорее из-за незаконных действий и истерик трампа он снижается.
+
0
goroyel
goroyel
6 листопада 2020, 11:37
#
Что незаконного в расследовании махинаций на выборах? Давайте уж прямо, предпосылки для этого есть огромные, любой нейтральный человек это видит. А есть предпосылки — должна быть законная оценка происходящего.
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
6 листопада 2020, 10:48
#
Причому тут Байден?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися