Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 листопада 2020, 13:21

Сергій Наумов приступив до виконання обов’язків голови правління Ощадбанку

03 листопада 2020 року Сергій Наумов приступив до виконання обов’язків голови правління Ощадбанку. Він переміг у відкритому конкурсі на цю посаду, що був проведений раніше цього року. Протягом місяця тривав процес передачі справ від колишнього голови правління Андрія Пишного новому керівнику банку.

«Ми раді вітати Сергія Наумова, який привнесе з собою чимало відповідного досвіду, та чекаємо на роботу з ним над реалізацією стратегічних завдань Ощадбанку, а також над успішним досягненням наших цілей, поставлених урядовою стратегією державних банків, – коментує голова наглядової ради Ощадбанку Байба Апін. – Ми також вдячні Андрію Пишному за його потужне лідерство та відданість трансформації Ощаду з традиційної ощадної каси в сучасний універсальний банк».

«Команда Ощадбанку на чолі з колишнім головою правління перетворила застарілу ощадкасу на одного з лідерів банківського ринку України. Варто подякувати Андрію Пишному за його реформаторські зусилля, які піднесли фінансову установу на новий щабель розвитку, – зазначив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов. – На новому етапі розвитку банк буде фокусуватись на подальшому посиленні конкурентоздатності, прибутковості, ефективності та якості обслуговування, які є необхідними умовами його успішної приватизації. Саме в частковому чи повному продажу фінансової установи інвестору полягає моє головне завдання на новій посаді. Цей крок потрібний для зменшення частки держави в банківському секторі та повернення інвестицій у державні банки».

Засади стратегічного реформування державного банківського сектору, нещодавно затверджені Урядом, визначають, що основними напрямами розвитку Ощаду будуть збереження статусу універсального банку, розвиток послуг для всіх груп клієнтів, подальше розширення онлайн-сервісів, ефективні операційна модель, система управління ризиками та ІТ-система, зменшення обсягу непрацюючих активів та, як результат, готовність банку до часткового чи повного виходу держави з його капіталу.

Сергій Наумов має вищу технічну та економічну освіти, а також у 2005 році отримав ступінь MBA в Kassel International Management School (Німеччина). Загальний стаж роботи Сергія Наумова в банківській сфері становить 25 років. Він обіймав керівні посади у провідних банках України, зокрема Райффайзенбанку, УкрСиббанку, Правекс банку та Піреус банку. В останніх трьох банках Сергій Наумов працював на посаді голови правління загалом понад 10 років. Контракт Сергія Наумова на посаді голови правління Ощадбанку укладено строком на 5 років.

Звертаємо увагу клієнтів та партнерів на те, що у зв’язку з призначенням Сергія Наумова на посаду голови правління Ощадбанку немає потреби переукладати чи вносити зміни до договорів, підписаних з Ощадбанком. Це призначення жодним чином не впливає на виконання зобов’язань банку та клієнта.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися