Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 16:03

Названо найінноваційніші міста світу

Аналітики ambreyeyewear.com склали рейтинг найкращих інноваційних міст світу. Шість місць першої десятки посіли міста Європи.

Названо найінноваційніші міста світу
Фото: bvjhostelparis.com

Які міста увійшли в топ-10

  1. Париж
  2. Барселона
  3. Лісабон
  4. Вашингтон
  5. Амстердам
  6. Бостон
  7. Копенгаген
  8. Токіо
  9. Мілан
  10. Атланта

Читайте також: Серед інноваційних країн Україна на 45-му місці — рейтинг

Кращі міста в категоріях

Експерти також оцінювали мегаполіси за дев'ятьма критеріями: кількість вакансій у технологічній і медіа-галузях, кількість коворкінгів, якість життя, оцінка в рейтингу безпеки, швидкість Wi-Fi, вартість підключення до інтернету, онлайн-згадування і кількість університетів.

Читайте також: Кращі міста для життя в 2020 році, за версією Resonance Consultancy (рейтинг)

Найкращим містом для творчості, спілкування та освіти став Париж. Відсоток згадки столиці Франції в інтернеті — 4,93% серед усіх міст світу. Тут wi-fi має швидкість 154,14 Mbps при вартості підключення до інтернету всього $27,81. У Парижі налічуються 177 художніх галерей, 83 видатних архітектурних споруди, 11 наукових музеїв, 10 університетів.

Найкращим містом для роботи рейтинг назвав Вашингтон. У столиці США налічується понад 179 вакансій у сфері IT-технологій і понад 23 вакансій у медіа на 10 тис. вже працюючих резидентів. Вашингтон також посідає перше місце за чисельністю персоналу. У місті функціонують 1,62 коворкінг-простору на квадратну милю, а всього коворкінгів налічується 111.

Краще місто для благополучного і спокійного життя — Веллінгтон у Новій Зеландії. Відомий розміреним способом життя, тому не дивно, що столиця острова посідає перше місце за оцінкою якості життя (202,44 балів) та оцінкою безпеки (1,221 балів).

Найкращим містом для освіти назвали Лісабон, Португалія. Тут практично на кожній квадратній милі розміщується один університет. Всього їх у місті 34. Кількість наукових музеїв — 7.

Бажаєте знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі

Коментарі - 1

+
0
SergS7
SergS7
2 листопада 2020, 19:00
#
Жмеринку чомусь не включили в список
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися