Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2020, 10:12

У яких галузях зросла кількість вакансій. Інфографіка

У першій половині осені кількість пропозицій з працевлаштування від роботодавців збільшилася на 40% порівняно з першою половиною літа. Про це свідчить дослідження ринку праці від grc.ua.

У першій половині осені кількість пропозицій з працевлаштування від роботодавців збільшилася на 40% порівняно з першою половиною літа.
Фото: 112.ua

Яких вакансій стало більше

Як зазначають автори дослідження, кількість пропозицій роботодавців значно збільшилася в жовтні. Зазвичай же вересень є найактивнішим місяцем осені на ринку праці.

Читайте також: Настрої українського бізнесу поступово вирівнюються — НБУ

Кількість вакансій зросла в таких професійних сферах:

  • домашній персонал (зростання запитів від роботодавців 363% в порівнянні з першою половиною літа);
  • страхування (115%);
  • наука та освіта (104%);
  • робочий персонал (85%);
  • безпека (81%).

У розрізі галузей зростання активності спостерігається у всіх професійних сферах, крім готельно-туристичних закладів, де кількість вакансій зменшилася на 20%, ідеться в дослідженні.

Читайте також: «Дистанційні» працівники заробляють на 9% більше, ніж офісні (дослідження)

У першій половині осені втоп-5 галузей з позитивною динамікою пропозицій про працевлаштування увійшли також: освіта (152%), медицина, фармацевтика, аптеки (109%), послуги для населення (80%), харчові продукти (71%), інформаційні технології, системна інтеграція, інтернет (67%).

Трійка професійних сфер за абсолютною кількістю відкритих вакансій в першій половині осені залишилася ідентичною до другї половини літа: IT, продажі, маркетинг.

Читайте також: 40% українських компаній планують зберегти «дистанційку» (опитування)

Раніше повідомлялося

  • Кабмін рекомендує працедавцям ввести позмінний режим, а по можливості — перевести всіх працівників на дистанційну роботу в зв'язку з активним поширенням коронавірусу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися