Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2020, 19:02

У чому перевага сучасних платіжних сервісів у сфері міжнародних переказів

Один з доступних і поширених недавно з'явилися на ринку варіантів перекладу грошей в Україну — платіжна система TransferGo. Онлайн-сервіс дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази в режимі реального часу. Відправник може робити переклад в євро, а в Україні гроші приходять в будь-якій з обраних валют (євро, долари або гривні), конвертуючи за певним тарифом. Все залежить від того, яку валюту підтримує карта одержувача.

TransferWise займається міжнародними грошовими переказами в 59 країнах світу. На цей час в Україні з цією платіжною системою співпрацює один із системних банків.

TransferWise переказувати гроші за середнім обмінним курсом, а тому перерахувати кошти в Україну виходить в кілька разів дешевше. При цьому курс фіксується в момент відправлення, а тому його зміни в найближчі години не вплинуть на суму переказу.

TransferWise знімає досить невелику комісію за переказ коштів в Україні, однак розмір залежить від суми та типу валюти. Клієнт може ознайомитися з відсотками й підсумковою сумою під час розрахунку. Вартість переказу грошей в Україні наступна: в доларах — 2,35% + 1 USD, в євро — 2,3% + 0,5 EUR, в злотих — 1,35% + 2 PLN, у фунтах — 4,15% + 1 £, в канадських доларах — 2,25% + 0,25 CAD.

Для здійснення переказу клієнту необхідно зареєструватися в TransferWise. Потім внести бажану суму зі своєї банківської картки або рахунку.

Компанії застосовують середній обмінний курс. Це робить переклади майже в 5 разів дешевше, ніж в аналогічних платіжних системах.

Грошовий переказ компанії TransferGo займає від 30 хвилин — 5 робочих днів (в залежності від обраного способу відправником).

Як у банків, так і у систем переказів, тарифна політика залежить від безлічі факторів.

Тому кожен клієнт вибирає по своїй оцінці систему переказів — спосіб перерахування, комісія (мін), Сума (мін) і час доставлення переказу.

Це або класичний SWIFT переклад, або грошовий переказ за допомогою миттєвих поширених міжнародних систем переказів або компаній «новачків» за допомогою інтернет (такі як TransferGo, TransferWise, Spoko та ін.)

Як правило, тривалість і спосіб доставлення перекладу визначає її вартість: переклад на карту або готівкою. Чим швидше клієнт хоче отримати гроші, тим дорожче буде доставлення.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися