Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 жовтня 2020, 11:20

5G, три камери і нові кольори. Apple презентувала новий iPhone 12 (фото)

Ввечері 13 жовтня компанія Apple презентувала лінійку нових айфонів iPhone 12. Про це пише BBC.

Ввечері 13 жовтня компанія Apple презентувала лінійку нових айфонів iPhone 12.
Фото: unian.net

Чим відрізняються нові iPhone 12

У компанії одразу назвали головну перевагу — новий iPhone 12 працюватиме на 5G, а це означає рекордну швидкість.

«Це початок нової ери для iPhone», — заявив під час презентації виконавчий директор Apple Тім Кук.

Лінійка нових айфонів, як і прогнозували, буде складатися не з трьох, а з чотирьох моделей смартфонів. Окрім звичайної версії, а також версій Pro і Pro Max, додасться ще одна — з iPhone Mini.

Вона буде найменшою з усіх, і з екраном 5,4 дюйма за габаритами буде схожою на iPhone SE.

Новий iPhone 12 на 11% тонший за попередників та на 16% легший.

Традиційно для Apple, одним із ключових нововведень в айфонах став новий процесор. Цього разу йдеться про модель A14 Bionic, разом із якою Apple перейшла на 5-нанометровий техпроцес — першою серед конкурентів на ринку мобільних пристроїв.

Екран покриватиме Ceramic Shield, що, за словами розробників, робить новий iPhone у 4 рази більш витривалим до пошкоджень.

Айфони дещо зміняться і візуально — стануть трохи «гострішими» по краях і отримають новий колір корпусу: смартфони стануть доступними у темньо-синьому кольорі, на додачу до чорного, білого, червоного та світло-зеленого.

У флагманських версіях рамка пристрою також буде не алюмінієвою, як раніше, а сталевою, а самі вони будуть у чотирьох кольорах — сріблястий, золотий, графіт та синій. Їхні екрани збільшаться — у iPhone Pro із 5,8 дюймів до 6,1дюймів, а Pro Max — із 6,5 дюймів до 6,7.

Окрім того, усі нові айфони будуть оснащені OLED-екранами, які раніше отримували лише топові моделі. Для користувача це означає, що кольори, що відображатимуться на дисплеї, будуть більш глибокими та контрастними.

В iPhone 12 Pro — три камери, і загалом «начинка» камер на нових iPhone матиме деякі покращення — зокрема, більші оптичний зум і діафрагма, яка дозволить отримувати кращі знімки в умовах поганого освітлення.

Скільки коштуватиме і коли можна буде придбати

  • iPhone 12 — від $799
  • iPhone 12 Pro — від $999 
  • iPhone 12 Pro Max — від $1099 
  • iPhone 12 Mini — від $699

Перші замовлення на iPhone 12 та iPhone 12 Pro у США можна буде зробити вже цієї пятниці, 16 жовтня, а отримати — за тиждень, 23 жовтня. «Максі» та «Міні» версії можна буде замовити з 6 листопада, а отримати — 13 листопада.

Нагадаємо

  • Вперше за багато років презентація нового iPhone відбулася з затримкою — усе через пандемію.
  • У вересні компанія показала нові Apple Watch та iPad. Презентацію айфонів довелося змістити на жовтень, а на нові Macbook, за прогнозами, доведеться чекати принаймні до листопада.

Коментарі - 3

+
0
SergValin
SergValin
14 жовтня 2020, 18:31
#
Очень разочаровали, непонятно в чём начало новой эры. 5G для новых смартфонов, тем более такой ценовой категории, это уже стандарт де-факто, странно было бы, если б его не было, а вот его наличие — ну есть, хорошо.

Ещё одна камера тоже, как бы, не новость. В принципе можно было ещё три туда воткнуть, чтоб прям и для макросъёмки, и узкофокусную, и панорамную, и с переменным фокусом, и ещё какую-нибудь, с поляризационным фильтром, например. Наверное, это будет уже айфон-13 =)

А вот то, что они пожлобились зарядку в комплекте отдавать, отбрехавшись «защитой окружающей среды», это прям как-то мелочно и неожиданно от эппла.
+
+60
matroskin
matroskin
14 жовтня 2020, 18:59
#
IPhone за штуку баксов покупают не потому что там 5G и т.п., Samsung за 300$ более чем удовлетворит потребности в коммуникациях. iPhone покупают чтобы был iPhone и чем последней модель тем ты круче.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
14 жовтня 2020, 22:06
#
Не допоможе! яфон вже давним-давно не торт, яблуко вже навіть відмовилось показувати у квартальних звітах скільки яфонів вони продали. яблуко було інноваційною компанією при жлобсі, а кук сам сказав, що вони тепер не женуться за інноваціями, а просто за тим, щоб бути найкращими у вже існуючих технологіях, що якби трохи не то… Тому китайці з корейцями наступають!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися