Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 14:18

МАУ дозволить деяким пасажирам літати без маски

МАУ дозволить деяким пасажирам літати без маски і заборонить респіратори з клапанами видиху. Нові правила почнуть діяти з 12 жовтня 2020 року на всіх рейсах авіаперевізника. Про це пише avianews.com.

МАУ дозволить деяким пасажирам літати без маски і заборонить респіратори з клапанами видиху.
Фото: avianews.com

Кому дозволять

Заходити на борт літака без засобу індивідуального захисту зможуть діти до 6 років, а також дорослі, які з медичних або інших причин не можуть носити маску.

Такі дорослі пасажири повинні будуть надати довідку від лікаря, яка звільняє їх від носіння маски. Додатково вони за свій рахунок повинні будуть пройти ПЛР-тест на коронавірус не більше ніж за 48 годин до вильоту. На борт допустять пасажирів тільки з негативним результатом аналізу.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Заборона на респіратори з клапанами

Заборону на носіння респіраторів з клапанами в МАУ аргументували тим, що через нього від пасажира виділяється біологічний матеріал, який може містити джерело інфекції.

Нагадаємо

Раніше схожі правила запровадили на своїх рейсах авіакомпанії Lufthansa Group. Вони також заборонили носіння масок і респіраторів з клапанами видиху і почали вимагати довідки про проходження тестування на коронавірус від пасажирів, які не можуть летіти в масках.

МАУ відновила програму польотів на початок осені з урахуванням епідеміологічних обмежень країн «шенгенської зони» та інших країн світу.

Читайте також: МАУ відкрила прямий рейс до найбільшого аеропорту Європи

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися