Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 17:43

Уряд змінив правила в’їзду іноземців на період карантину

28 вересня 2020 року постановою Кабінету Міністрів України №888 внесено зміни до постанови Кабміну №641, повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

Уряд змінив правила в’їзду іноземців
Фото: tverezo.info

Які внесено зміни

На період подальшої дії карантину забороняється перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування. Поліс має бути виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини зі страховою компанією – партнером на території України (асистанс). Крім того, поліс має покривати витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією та повинен діяти весь термін перебування в Україні.

Читайте також: Україна дозволила в'їзд для іноземців

Без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування іноземцями та особами без громадянства забороняється перетинати контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них.

Розширено перелік осіб, які підлягають самоізоляції – це особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19.

Хто не підпадає під нові вимоги

Серед винятків, хто не підпадає під нові вимоги:

  • іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України;
  • особи, яких визнано біженцями;
  • особи, які потребують додаткового захисту;
  • працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей, військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил.

На кого не поширюються вимоги

На осіб:

  • які не досягли 12 років;
  • які прибувають в Україну з метою навчання у вищих навчальних закладах;
  • які є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19 та не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів або прямують територією України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;
  • працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їхніх сімей;
  • водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;
  • інструкторів збройних сил держав – членів НАТО та держав – учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних Сил;
  • діячів культури за запрошенням закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них;
  • осіб, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
  • які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, що проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону.

Нагадаємо

Україна дозволила в'їзд для іноземців. Заборона діяла з 27 серпня по 28 вересня.

Читайте також: Подорожі під час пандемії. Понад 40 країн відкрили для українців кордони

Коментарі - 1

+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 вересня 2020, 21:33
#
«Зеркальные» навороты, срисовано с ЕС. Могу порекомендовать еще заполнять электронную анкету ( как в Бельгии ) и для граждан находящихся в браке ( гражданском) получать отдельное разрешение в посольстве ( по факту визу) как в Германии. Ну и конечно штрафы за нарушение условий пребывания! Предлагаю тоже как в ЕС!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися