Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 14:45

Фондовий регулятор та YouControl об'єдналися проти шахрайства

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та аналітична система YouControl підписали меморандум про співпрацю для зміцнення економічного правопорядку в Україні. Про це повідомляє пресслужба фондового регулятора.

Якою є мета меморандуму

Як повідомили сторони меморандуму, головна мета — створення умов для належного та ефективного функціонування ринку цінних паперів, забезпечення грошовим капіталом потреб економіки країни, створення умов для становлення потужних внутрішніх інвесторів і забезпечення захисту прав інвесторів.

Читайте також: Глава НКЦБФР: «Навіть дрібний інвестор повинен знати, що закон його захищає»

Основний акцент у співпраці зроблено на обміні досвідом з метою підвищення прозорості бізнес-середовища в Україні та зниження рівня шахрайства.

Підписання меморандуму стане важливим кроком у розширенні спектра інформаційних технологій, які держустанови використовують у своїй роботі.

«Ми раді початку співробітництва з YouControl і сподіваємося, що спільними зусиллями зможемо сформувати прозоре інформаційне середовище, яке слугуватиме підвищенню відкритості українського ринку капіталу, адже саме це є основою повноцінного і розвинутого ринку, забезпечує належний захист інвестора», — зазначив голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

Хто підписанти меморандуму

НКЦПФР з 1 липня 2020 року, крім основних повноважень на фондовому ринку, є регулятором у системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів й управління майном при будівництві житла та операцій з нерухомістю.

YouControl — аналітична система на основі відкритих даних. З понад 100 джерел формує повне досьє на кожну компанію України, відстежує зміни і візуалізує зв'язки. Надає інформацію про компанії ЄС, Великобританії та РФ. Унікальна технологія YouControl дозволяє за хвилину отримати актуальну на момент запиту інформацію про компанію, ТОВ або фізичну особу.

Читайте також: YouControl відкрив доступ до європейських реєстрів. Можна перевірити досьє іноземних компаній

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися