Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2020, 16:00

ЕІБ профінансує на €300 млн енергоефективність інфраструктури

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить €300 млн на фінансування проєкту з енергоефективності громадських будівель. Це передбачає енергомодернізацію адміністративних будівель, шкіл, дитячих садків, культурних закладів і лікарень. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить €300 млн на фінансування проєкту з енергоефективності громадських будівель.
Фото: delo.ua

Суть проєкту

Раніше ЄІБ підписав угоду про проєкт енергоефективності громадських будівель з Міністерством розвитку громад і територій України.

Реалізація проєкту дозволить підвищити енергоефективність 1000 громадських будівель, а також скоротити викиди CO2 на 1 млн тонн.

Орієнтовна загальна вартість проєкту — €407 млн, у той час як інвестиційна потреба України в цій сфері оцінюється в €2 млрд.

Читайте також: ЄІБ надасть Україні €40 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

Що робитимуть

Здійснювати термомодернізацію будуть шляхом встановлення сучасного енергоефективного обладнання, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції, освітлення і т. ін.

Читайте також: Аеропорт, дороги і міський транспорт: ЄІБ може профінансувати 10 держпроєктів в Україні

Коментарі - 1

+
0
Maksym .
Maksym .
27 вересня 2020, 18:49
#
Ориентировочная общая стоимость проекта – €407 млн, в то время как инвестиционная потребность Украины в этой сфере оценивается в €2 млрд.
---- т.е. у нас 3.14здится около 4/5 всего бюджета)) если оценили на 400 лямов, а нам «надо» 2 лярда))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися