Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2020, 17:19

Кабмін залишить «карантинні» обмеження на зарплати міністрам та прем'єру

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що його зарплата і зарплата міністрів залишаться обмеженими до 5 середніх зарплат в Україні. Про це він повідомив під час засідання уряду 23 вересня, пише ЕП.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що його зарплата і зарплата міністрів залишаться обмеженими до 5 середніх зарплат в Україні.
Фото: epravda.com.ua

Зарплатні обмеження

«Підтверджу публічно, що з прийняттям рішенням Конституційного суду щодо заробітних плат чиновників і держслужбовців, Кабінет міністрів і я особисто, залишаємося під дією постанови №304 в якій зарплати прем'єр-міністра, міністрів обмежені розміром не більше 5 середніх заробітних плат в Україні», — повідомляє глава уряду.

Читайте також: У червні деякі чиновники НБУ отримали понад 65 тисяч зарплати

Шмигаль наголосив, що це принципова позиція, і попросив міністрів не допустити «перекосів» в зарплатах їх заступників, і працівникам міністерств.

«Що стосується заробітних плат чиновників, заступників міністрів, працівників міністерств, я прошу всіх міністрів також контролювати, щоб не було перекосів, щоб зарплати відповідали тим рівням, про які ми говорили і які прийнятні для економічної ситуації», — резюмує прем'єр.

Передісторія

  • З квітня по кінець серпня діяли обмеження на розмір зарплати чиновників. Максимальний оклад не перевищував 47 тисяч грн.

28 серпня Конституційний суд визнав, що обмеження заробітних плат державних службовців і суддів в період карантину є незаконним.

  • Зняття обмежень дозволило топ-чиновникам повернути високі оклади, проте залишок зарплати за попередні місяці їм виплачувати не будуть.

  • 29 березня президент заявив, що заробітні плати чиновників і суддів максимально скоротяться в період карантину.

  • 10 квітня президент Володимир Зеленський просив депутатів підтримати обмеження зарплат чиновників на період карантину.

Читайте також: Затягнути паски. Зеленський анонсував скорочення зарплат всіх держслужбовців (відео)

13 квітня Рада ухвалила зміни до держбюджету, якими на період карантину визначила граничну суму зарплат чиновників і суддів в 10 мінімальних заробітних плат. Мінімальна зарплата зараз встановлена ​​на рівні 4723 гривень.

У червні у Верховній Раді зареєстрували законопроект, в якому йшлося, що такі обмеження по виплатах будуть діяти не до кінця карантину, а тільки три місяці з його початку.

13 липня Зеленський попросив депутатів відкласти розгляд законопроекту, яким пропонувалося прибрати обмеження в зарплаті чиновників, встановлені на період карантину.

Читайте також: Обмеження в дії. Скільки в червні заробили чиновники Мінфіну

Коментарі - 2

+
0
Сергей emerald
Сергей emerald
23 вересня 2020, 21:50
#
Нафиг им ваще з/п?
+
0
Sergio25
Sergio25
24 вересня 2020, 10:23
#
Судя по пленкам НАБУ и по реакции самих слуг на них, в частности пана Качуры, который в них не увидел состава преступления и который уж очень резво взялся пропихивать закон об увольнении Сытника (хотя решение КСУ не требует увольнения), при этом вякая что работа НАБУ бесполезная. А шестерка Венедиктова весь этот балаган всеми силами прикрывает, остановив дальнейший ход операции НАБУ, где многое б всплыло про остальных слуг. Поэтому зарплата эта им как чаевые.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися