Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2020, 11:47

«Це дивне спрощення»: Білл Гейтс відмовився вважати Ілона Маска «новим Стівом Джобсом»

Мільярдер Білл Гейтс не погодився з тим, що Ілон Маск — це «новий Стів Джобс». За його словами, Джобс був геніальним дизайнером, а Маск — інженер-практик, і порівнювати їх дивно. Про це він заявив інтерв'ю журналу Bloomberg Businessweek.

Мільярдер Білл Гейтс не погодився з тим, що Ілон Маск — це «новий Стів Джобс».
Фото: mind.ua

Що думає Гейтс

На думку Гейтса, створений Маском і його соратниками «відмінний електромобіль» дуже допоміг боротьбі з глобальним потеплінням. Незважаючи на те, що Tesla випускає швидше преміальні машини, ринок електрокарів продовжить рости, і на нього будуть приходити нові виробники, вважає мільярдер.

Втім, Гейтс також зазначив, що підвищення частки ринку електричних авто більш просте завдання, ніж трансформація важкої індустрії в бік більшої екологічності.

Читайте також: Що дасть Tesla другий шанс стати частиною S&P 500

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи можна назвати Ілона Маска «новим Стівом Джобсом», Гейтс сказав, що це «дивне спрощення».

Він характеризував Маска як інженера-практика, а Джобса назвав генієм дизайну, маркетингу і підбору людей.

«Зайшовши в кімнату, ви б навряд чи переплутали їх між собою», — додав він.

Читайте також: Білл Гейтс попередив про катастрофу, яка буде гірше за covid-19

Нагадаємо

12 вересня в своєму твітері Ілон Маск заявив, що Біл Гейтс «поняття не має» про розробку і виробництво електровантажівок, коментуючи статтю на сайті Гейтса, в якій мільярдер попередив, що електродвигуни «ймовірно ніколи не стануть дієвим рішенням» для далеких перевезень, вантажних суден і пасажирських літаків.

Коментарі - 3

+
+45
Iryna Lev
Iryna Lev
18 вересня 2020, 12:55
#
Windows 95 спочатку вийшов без інтернет-браузера, бо Гейтс був упевнений, що інтернет ніколи не стане загальнопотрібним.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
18 вересня 2020, 16:29
#
Он хоть разбогател. А его почти что однофамилец Герц открыл радиоволны, потом назвал их бесполезной и бесперспективной фигнёй. Ошибся. Еще открыл фотоэффект, пожал плечами и забил. А Энштейн за этот фотоэффект в дальнейшем получил нобелевку. 

Считаю самым крутым изобретением Гейтса эксель :) На нём в значительной мере считается экономика многих стран.
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
18 вересня 2020, 17:21
#
Как-то давно компания Эриксон поставила все на спутниковую телефонию. Про мобильную связь, его тогдашнее руководство, сказало, что «невозможно будет утыкать всю планету вышками мобильной связи» ))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися