Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2020, 17:02

СБУ викрила групу шахраїв. Крали гроші з карток (фото)

У Мелітополі Запорізької області співробітники СБУ заблокували діяльність організованого угруповання, учасники якого викрадали кошти з банківських рахунків українців та іноземців. Про це повідомила пресслужба СБУ.

У Мелітополі Запорізької області співробітники СБУ заблокували діяльність організованого угруповання, учасники якого викрадали кошти з банківських рахунків українців та іноземців.
Фото: ssu.gov.ua

Як діяли шахраї

Слідство встановило, що злочинну схему організували троє жителів Мелітополя. У центрі міста вони обладнали підпільний колл-центр, де «працювало» 54 оператори.

Вони, видаючи себе за працівників банків, дзвонили клієнтам фінустанов і шахрайським способом отримували від них інформацію про CVV-коди, номери й PIN-коди платіжних карт.

Читайте також: 13 шахрайських схем, які дозволили вкрасти в українців 362 мільйона

Після отримання доступу до клієнтських рахунків зловмисники переказували кошти на підконтрольні їм банківські рахунки.

Для «роботи» з клієнтами банків з інших країн зловмисники використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку.

За оперативною інформацією, учасники угруповання викрадали щомісяця понад 3 млн грн.

Під час обшуку в приміщенні колл-центру правоохоронці вилучили 124 одиниці комп'ютерної техніки, 6 одиниць телекомунікаційного обладнання, майже 60 тисяч грн, мобільні телефони та чорнові записи, що підтверджують незаконну діяльність.

Нагадаємо

  • На початку вересня в НБУ повідомили про те, що за перше півріччя нинішнього року зафіксовано 47 500 випадків шахрайства з платіжними картами і банківськими рахунками українців на загальну суму 86,4 млн грн.

Коментарі - 2

+
0
matroskin
matroskin
17 вересня 2020, 21:28
#
Это конечно хорошо, но как по мне для этого существует полиция, СБУ должна бы заниматься БУ, а не мошенничеством.
+
0
swanforever
swanforever
18 вересня 2020, 9:07
#
Просто теперь СБУ будет их крышевать))))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися