Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2020, 12:07

Ціна нафти Brent впала нижче $40

Ціни на нафту, у п'ятницю, 11 вересня, знижуються другий день під тиском несподіваного збільшення запасів у США. Пандемія коронавірусу продовжує підривати попит на паливо. Про це повідомляє агентство Reuters.

Ситуація на ринку

Нафта марки Brent впала на 0,5%, до $39,88 за барель до 05:30 за київським часом після зниження майже на 2% у четвер, у той час як американська нафта WTI подешевшала на 0,4%, до $37,16 за барель, впавши на 2% на попередній сесії.

Читайте також: Аналітики розповіли, що зараз гальмує попит на нафту

Обидва основних орієнтирів знизилися приблизно на 6,5% за тиждень та націлені на другий тиждень зниження, оскільки надії на стале відновлення попиту на паливо слабшають через ознаки другої хвилі коронавірусу.

Запаси в США

У Сполучених Штатах запаси нафти виросли минулого тижня всупереч очікуванням, оскільки нафтопереробні заводи повільно поверталися до роботи після закриття виробничих майданчиків з-за шторму в Мексиканській затоці і в інших регіонах.

«У той час як видобуток нафти в США продовжує відновлюватися після урагану „Лаура“, цифри показують, що нафтопереробні заводи ще більше знизили фінансові прогнози за останній тиждень», — йдеться в записці для клієнтів ING Econo

mics.

Читайте також: Саудівська Аравія знизила ціни на нафту через проблеми з відновленням попиту

Ще одним ведмежою ознакою стало те, що трейдери знову почали бронювати танкери для зберігання нафти і дизельного палива.

Збільшення запасів, ймовірно, стане предметом обговорення 17 вересня на засіданні групи з моніторингу ринку Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників, включаючи Росію, групи (ОПЕК+). Аналітики кажуть, що зустріч, швидше за все, буде зосереджена на дотриманні вимог членами, а не на пошуку більш глибоких скорочень.

Читайте також: ОПЕК спрогнозувала зниження світового попиту на нафту в 2020 році

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися