Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 13:26

Велика приватизація. Україна запросила португальських інвесторів

Україна запросила португальських інвесторів взяти участь у великій приватизації. Про економічні реформи в Україні і привабливі можливості для інвестування в нашу країну на економічному форумі в Лісабоні розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє пресслужба МЗС.

«Розумію, що деякі компанії потребують підтримки, коли розглядають нові ринки, – звернувся міністр закордонних справ до учасників форуму. – Ви можете покладатися на повну допомогу та сприяння з боку Міністерства закордонних справ України».

Читайте також: Велика приватизація: ФДМ оприлюднив перелік підприємств

У форумі брали участь представники португальського бізнесу і державний секретар з питань торгівлі, послуг та захисту прав споживачів Міністерства економіки та цифровізації Португалії Жуау Торреш.

Три можливості для великого бізнесу

Дмитро Кулеба підкреслив три ключові можливості, які Україна сьогодні може надати іноземному бізнесу та інвесторам.

Перша

За словами очільника зовнішньополітичного відомства, перша з них – велика приватизація. При цьому Кулеба підкреслив прозорість і конкурентність процедури конкурсів.

Друга

Це цифровизація. «Україна сьогодні – це тисячі досвідчених інженерів та IТ-фахівців і якісні продукти, зокрема платформа» Дiя «. Вона може бути цікава Португалії, та й взагалі можливості для цифрової співпраці величезні», – зауважив Кулеба.

Третя

Розвинута аерокосмічна галузь і технологічні ресурси в цій сфері, особливо з урахуванням глобальної зростаючої зацікавленості в освоєнні космосу, в тому числі з боку Португалії.

При цьому глава МЗС переконаний, що Україна і Португалія мають великий потенціал не тільки в сфері приватизації і двосторонньої торгівлі, а й в спільному виході на ринки третіх країн.

Читайте також: Велика приватизація. Готель «Дніпро» виставлено на продаж

Нагадаємо

• У 2020 році уряд планує продати понад 300 об'єктів малої приватизації та 5 великих підприємств. Про це йдеться в Економічній стратегії.

• У січні п. р. було оприлюднено перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2020 рік.

• У списку 927 об'єктів, серед яких 44 пакета акцій, 208 єдиних майнових комплексів державних підприємств, 146 об'єктів незавершеного будівництва, 46 об'єктів соціально-культурного призначення і 483 позиції окремого майна.

• У 2019 сума надходжень до держбюджету від приватизації становила 536,5 млн грн. План приватизації вдалося виконати лише на 3%, через що бюджет недоотримав значну частину доходів.

Коментарі - 3

+
+56
bonv
bonv
10 вересня 2020, 13:58
#
Запрошують всіх але не приходить ніхто...  
Міністр економіки задекларував майже $2 млн доларів, із них $990 тис. готівкою і $808 тис. – на рахунках у Morgan Stanley (США). Петрашко увійшов до першої трійки міністрів і за розміром отриманого минулого року доходу – 15,6 млн грн.
Це той міністр Петрашко, який не довіряє, від слова,  зовсім,, українським банкам і також гривні. Це та зе-влада яка свої гроші тримає в офшорах але закликає іноземних інвесторів вкладати в економіку України і довіряти гривні.. Парадокс від нелохів і непрофанів..
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
10 вересня 2020, 15:17
#
Про офшоры смешно) Панама там не маячит на горизонте? Лучше будем смотреть на реальные цифры, которые покажет результат, а не на пустословие и популизм
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
10 вересня 2020, 16:01
#
Раньше приглашали испанских лыжных инструкторов теперь решили переключиться на португальских...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися