Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2020, 15:10

Девальвація гривні у вересні. Аналітики назвали причини

Курс гривні тяжітиме до послаблення і надалі, але за участі НБУ на ринку залишиться міцнішим за 28 грн/$ і коливатиметься в межах 27,5-28 грн/$.  Про це сказав старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович, пише РБК.

Курс гривні тяжітиме до послаблення і надалі, але за участі НБУ на ринку залишиться міцнішим за 28 грн/$ і коливатиметься в межах 27,5-28 грн/$.
Фото: economica.com.ua

Прогноз аналітика

У вересні може збільшитись попит на валюту з боку імпортерів, які більш активно поповнюватимуть складські запаси з початком нового навчального року та сезону бізнес активності. Тому НБУ може навіть виходити на ринок із продажем валюти, щоб стримувати коливання курсу долара.

«Ми очікуємо, що курс тяжітиме до послаблення і надалі, але за участі НБУ на ринку залишиться міцнішим за 28 грн/$ і коливатиметься в межах 27,5-28 грн/$», — зазначив аналітик.

Як нагадав Котович, початок вересня охарактеризувався виплатою відсотків за ОВДП і значною мірою на користь нерезидентів за 5-річним випуском облігацій.

«Тому, безсумнівно, попит на валюту дещо зріс і спричинив послаблення гривні до 27.71 грн/$ за підсумками тижня», — додав він.

Читайте також: Валюта у вівторок: чого чекати по курсу долара і євро

НБУ лише в п'ятницю вийшов на валютний ринок з інтервенціями з купівлі валюти на суму $11,5 млн. Це найменший обсяг купівлі валюти за тиждень цього року, за винятком тижнів, коли НБУ взагалі не купував валюту. Аналогічний обсяг інтервенцій був наприкінці травня минулого року.

Як зазначив аналітик, із початком нового місяця курс гривні послабився і цього тижня може змусити НБУ задовольняти надлишковий попит та продавати валюту з резервів.

Читайте також: Чому долар продовжить дорожчати

«Ми очікуємо, що курс коливатиметься в межах коридору 27,5-28 грн/$», — сказав він.

Коментарі - 3

+
+9
Сергей emerald
Сергей emerald
8 вересня 2020, 16:19
#
Ну раз и аналитики… то точно пора с гривны бежать…
+
0
bonv
bonv
8 вересня 2020, 17:23
#
Скільки там вже того падіння залишилось до 28:))))
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 вересня 2020, 18:03
#
Зе-вірус.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися