Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2020, 13:14

Австралійський долар зріс майже на 30% з початку кризи. В чому секрет

Австралійський долар піднявся приблизно на 28% з моменту досягнення мінімуму незважаючи на рецесію. Про це пише finance.24tv.ua з посиланням на CNBC.

Австралійський долар піднявся приблизно на 28% з моменту досягнення мінімуму незважаючи на рецесію.
Фото: finance.24tv.ua

Що відбувається з австралійська доларом

У березні австралійський долар впав до річного мінімуму — 0,57 американського долара. Все через кризу, яка призвела до фактичної зупинки економіки.

Незважаючи на слабкі економічні перспективи країни, валюта почала зміцнюватися протягом останніх кількох місяців і на цьому тижні досягла рівня в $0,74. Це дворічний максимум.

Валютний стратег Wells Fargo Ерік Нельсон, досить оптимістично дивиться на австралійську валюту і сподівається, що вона «буде продовжувати зростати».

Він вважає, що причина зростання австралійської валюти — у відновленні економіки Китаю, який першим постраждав від пандемії, але швидко відновився.

Відео: Навіщо світова влада розганяє інфляцію. Прогноз курсу

Китай та Австралія: де зв'язок

Австралія та Китай мають тісні торговельні зв'язки, тому економіка Австралії в великій мірі залежить від стану економіки Китаю, а потім і австралійський долар, пояснює експерт.

Тепер, коли Китай відновив свої промислові потужності, Австралія має куди експортувати залізну руду, вугілля і сільськогосподарські товари.

Однак між країнами виникла напруженість. Раніше Австралія закликала провести глобальне розслідування походження коронавірусу, адже виявилося, що Китай тривалий час приховував це.

Читайте також: Початок осені: що буде з курсом долара та євро

З тих пір Китай прийняв жорсткі дії щодо імпорту з Австралії. Він ввів тарифи на ячмінь з країни, призупинив імпорт яловичини і попередив своїх студентів переглянути навчання в Австралії.

Загрози для австралійського долара

Не всі оптимістично ставляться до австралійського долара. Зокрема, макростратег Майяк Мішра, вважає, що показник ВВП, а саме його падіння, свідчать про тривалий вихід країни з кризи.

Якщо в першому кварталі Австралія ще не зазнала значних втрат для економіки — 0,3% падіння ВВП, то в другому кварталі падіння склало 7%.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
6 вересня 2020, 0:05
#
Он ввел тарифы на ячмень

предупредил своих студентов пересмотреть обучение
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
6 вересня 2020, 21:02
#
Співчувати австралійцям...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися