Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2020, 14:29

Як застрахувати мотоцикл?

За даними AUTO-Consulting у 2019 року в Україні стався бум на придбання мотоциклів — було продано майже 34 тисячі новеньких мотоциклів і мопедів. Це на 50% більше, ніж у 2018. Особливо люблять мотоцикли жителі західної України — зокрема, Рівненської області, а найактивніші покупці живуть в Миколаївській та Житомирської областях — там зростання продажів мотобайків склав майже 80%.

Фаворитами продажів в 2019 році стали недорогі класичні мопеди та мотоцикли з об'ємом двигуна 125 куб. см, продаж яких склав майже 72% ринку.Така популярність не видається дивною, адже мотоцикл коштує дешевше, ніж авто, і іноді стає панацеєю в містах з божевільним трафіком, де знайти паркування все важче. Крім того, є безліч любителів саме цього виду транспорту, і вони нізащо не проміняють свій байк навіть на суперкомфортний автомобіль. Розберемося, чи можна захистити мотоцикл так само, як авто.

Чи страхується мотоцикл?

Так звісно. Компанія ARX пропонує поліс ОСЦПВ для мотоцикла — «Обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників наземних транспортних засобів». Згідно з цим полісом відшкодовується шкода, завдана третім особам.

Страхові ліміти наступні:

  • За життя і здоров'ю — 260 000 тис грн
  • По майну — 130 000 грн.

Маючи ОСЦПВ (Автоцивілку) для мотоцикла, чи можна обмежитися Європротоколом в разі ДТП?

Абсолютно так, тут діє те ж правило, що і для авто — при наявності Автоцивілки — як паперового, так і електронного договору — обидві сторони можуть укласти Європротокол, не чекаючи поліції.

Які документи необхідні для придбання полісу?

Паспорт громадянина або водійське посвідчення власника мотоцикла, ІПН і технічний паспорт

Чи можна оформити електронну страховку?

Так, можна! Ви можете оформити і сплатити страховку онлайн, заплативши картою. Отримати поліс можна електронною поштою. Електронна страховка оформлюється дуже швидко, протягом декількох хвилин, так що можна забути про паперову тяганину.

Рішення по виплатах приймаються оперативно, так що з полісом ОСЦПВ від ARX мати мотоцикл ще приємніше!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися