Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2020, 16:30

ЄБРР і Райффайзен Банк Аваль підтримують українського дистриб’ютора ЗНГ

  • Кредит 440 млн грн від Райффайзен Банку Аваль, підтриманий в рамках Програми розподілу ризиків ЄБРР
  • Фінансування потреб в оборотному капіталі
  • Проект підтримує нішевого дистриб’ютора пального, який обслуговує в основному МСП

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Райффайзен Банк Аваль підтримують діяльність компанії «Надежда» – українського оптово-роздрібного дистриб’ютора зрідженого нафтового газу (ЗНГ) і нафтопродуктів, головний офіс якого знаходиться у м. Полтаві в центральній частині України.

У рамках спільної транзакції Райффайзен Банк Аваль надає «Надежді» кредит на суму до 440 млн грн (еквівалент 15 млн євро), при цьому до 60% ризику за цим кредитом візьме на себе ЄБРР згідно з угодою про розподіл ризиків, укладеною між цими фінансовими установами.

Ці кошти дозволять «Надежді» реструктурувати її баланс і профінансувати потреби в оборотному капіталі, що допоможе компанії у подоланні впливу пандемії на її діяльність.

«Надежда» в основному обслуговує МСП у сільськогосподарському секторі через мережу АЗС по всій країні.

За Програмою розподілу ризиків, підписаною у 2018 році, ЄБРР братиме на себе ризики за окремими кредитами, які Райффайзен Банк Аваль надає корпоративним клієнтам, на загальну суму до 20 млн євро протягом трьох років.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже 15 млрд євро у рамках 466 проектів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися