Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2020, 12:29

Федеральні резервні банки США не очікують швидкого відновлення економіки

Голови Федеральних резервних банків Клівленда і Філадельфії (США) Лоретта Местер і Патрік Харкер заявили, що не очікують швидкого відновлення американської економіки після коронакризи. Про це вони сказали під час виступу на CNBC, передає ЕП.

Голови Федеральних резервних банків Клівленда і Філадельфії (США) Лоретта Местер і Патрік Харкер заявили, що не очікують швидкого відновлення американської економіки після коронакризи.
Фото: dw.com

Що прогнозують

«Я впевнена, що відновлення буде повільним, нові складнощі попереду», — заявила Местер.

За її словами, буде потрібен якийсь час, щоб зрозуміти, як буде розвиватися ситуація далі, і «стимулювальна монетарна політика буде дуже важлива в цей період».

Читайте також: Голова ФРС прогнозує довгостроковий збиток економіці США через коронавірус

Патрік Харкер зазначив, що помітні були сигнали деякого поліпшення ситуації на ринку праці. При цьому він додав, що позитивний імпульс вже сповільнився. Скорочення виплат безробітним, за його словами, чинитиме тиск на споживчі витрати.

Читайте також: Чому допомога по безробіттю від Трампа потягне фондовий ринок США вниз

Раніше повідомлялося

  • Американський фондовий ринок завершив волатильну сесію в четвер переважно в плюсі. Водночас індекс S&P 500 досяг чергового рекордного рівня закриття.
  • Інвестори оцінювали заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла, а також останні статистичні дані зі США. Пауелл заявив, що регулятор схвалив нову стратегію грошово-кредитної політики, яка допускає, що інфляція у США може в певні періоди перевищувати 2% -ний цільової показник.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
31 серпня 2020, 12:34
#
Україна все більше відчуває наслідки епідемії коронавірусуі введеного в зв'язку з цим карантину – за даними Держслужби статистики, падіння ВВП країни в другому кварталі склало 9,9%порівняно з першим кварталом і 11,4% порівняно з другим кварталом 2019 року.
Експерти прогнозують зниження попиту на інвестиції через погіршення прибутку компаній і ризик поширення коронавірусу.
Найгірше ще попереду. Зараз низький попит на наш експорт, немає допомоги держави малому і середньому бізнесу.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
31 серпня 2020, 13:41
#
Если в США не знают как далее будет развиваться ситуация, но и у нас подавно. По направлению ветра будут действовать. 


Спрос нормальный, а вот поддержки бизнеса реально нет. Пока тепло - идет торговля, отдых и т.д. Как похолодает, будет весело.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися