Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2020, 16:15

Уряд очікує другий транш МВФ в цьому році — джерело

До кінця року Міжнародний валютний фонд може надати Україні другий транш у рамках затвердженої програми stand by. Третій транш очікується у наступному році. Про це «Мінфіну» повідомило джерело в Кабміні.

До кінця року Міжнародний валютний фонд може надати Україні другий транш у рамках затвердженої програми stand by.
Фото: epravda.com.ua

За словами джерела, уряд знаходиться в тісній співпраці з Фондом.

«На сьогоднішній день виконано 1 з 8 структурних маяків, передбачених новою програмою. Фонд позитивно оцінює роботу уряду над виконанням умов нової програми», — відзначило джерело.

Читайте також: «Рухаємося далі»: Глава НБУ розраховує на другий транш від МВФ в цьому році

У той же час він не зміг назвати конкретної дати отримання грошей Україною, посилаючись на низку незалежних від уряду обставин.

Зокрема, свої корективи в роботу з фондом може внести друга хвиля пандемії коронавірусу.

Які умови МВФ поставив Україні

Як повідомляв «Мінфін», 12 червня МВФ оприлюднив текст Листа про наміри та Меморандуму про економічну та фінансову політику за новою 18-місячною Програмою Stand-by для України.

У цих документах перераховуються умови, які повинні виконати уряд України і НБУ, щоб отримати решту коштів від МВФ ($2,9 мільярда).

Читайте також: Червоне світло для розширення пільг «спрощенцям» і зниження пенсійного віку

Найближчі структурні маяки

  • до кінця червня — затвердження планів скорочення проблемних кредитів державних банків.
  • до кінця серпня — перегляд всіх тарифів на опалення і прийняття спрощеної процедури зміни домогосподарствами постачальника послуг.
  • до кінця вересня — підготовка нових організаційних структур і системи для ДПС і ДМС з тим, щоб з 1 січня 2021 року вони діяли як дві окремі єдині юридичніособи.
  • до кінця вересня — посилити корпоративне управління на державних підприємствах, у тому числі розширити повноваження наглядової ради «Нафтогазу».
  • До кінця жовтня цього року Україна повинна внести зміни в закон про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші закони з метою вдосконалення механізму ліквідації банків та повернення активів.
  • До кінця жовтня також потрібно внести зміни в закон про Вищу раду правосуддя для поліпшення процесу відбору кандидатів.
  • До кінця листопада цього року повинні бути внесені зміни в закон про банківську діяльність, підготовлені у співпраці з МВФ і Світовим банком, для того щоб заповнити прогалини щодо ефективної практики корпоративного управління і розширити повноваження НБУ.
  • До кінця березня 2021 року, згідно з меморандумом, Державна аудиторська служба України з участю незалежних аудиторів повинна провести перевірку цільового використання бюджетних коштів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо

12 червня Україна отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ.

Коментарі - 13

+
+8
sadbuttrue
sadbuttrue
28 серпня 2020, 16:28
#
Я буду іншим «Джерелом». Так ось, із посиланням на «джерело», «джерело» не очікує жодного траншу в цьому році. І так, такі інформаційні вброси в цьому році будуть нас супроводжувати аж до новорічних свят. На фоні починає грати музика у виконанні ватноі співачки ані лоркак Мрій про мене мрій...
+
+15
delucrum
delucrum
28 серпня 2020, 16:40
#
Готов поставить?
+
+30
Владимир Бойко
Владимир Бойко
28 серпня 2020, 17:06
#
Я вот что то не понял, в чем новость то, после первого транша заявляли, что второй будет осенью, а может даже и в сентябре. А если взять за  пример то как дали 1-й транш, то второй будет к концу года, только скорее всего 2021.
+
0
Сергей emerald
Сергей emerald
28 серпня 2020, 17:16
#
Очень хочется чтоб его не дали...
+
0
delucrum
delucrum
28 серпня 2020, 17:29
#
Чего?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
28 серпня 2020, 17:42
#
Зачем он нужен? На границе мимо бюджета эта сумма за 2-3 мес набегает.
+
+45
bonv
bonv
28 серпня 2020, 17:56
#
Зате в кишені влади..
+
+23
Kanarej
Kanarej
28 серпня 2020, 20:53
#
Це ти точно знаєш, в чиї кишені? ;)
+
+30
alexat3107
alexat3107
28 серпня 2020, 21:19
#
Так ви точно знали що в кишені Пороха та його команди.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
28 серпня 2020, 17:49
#
Мало бути ще 2 цього року, а тепер за перемогу 1 видають, але щось в голосі цього джерела віддає відлунням минулорічних заяв Гончарука, по факту транш навесні...
+
+30
bonv
bonv
28 серпня 2020, 17:55
#
Шмигаль гарантував до кінця року 2 транші... Щось пішло, як завжди, не так?:)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
28 серпня 2020, 21:55
#
Минфин одолжил $330 миллионов у J.P. Morgan для выкупа ВВП-варрантов Украины

млн у американского банка J.P. Morgan путем доразмещения еврооблигаций с погашением 1 сентября 2020 года.
Об этом сообщает пресс-служба Минфина, передает БизнесЦензор.
«Украина увеличила на $328,79 млн сумму в обращении еврооблигаций с процентной ставкой 7,75% и погашением 1 сентября 2020 года, общая непогашенная сумма которых составила $1,36 млрд. J.P. Morgan выступил единственным покупателем и лид-менеджером сделки», – сказано в сообщении.
Привлеченные средства будут использованы для завершения расчетов по активной операции по управлению долгом, которая заключалась в выкупе на открытом рынке государственных деривативов (ВВП-варрантов) в 2020 году.

«Мы рады, что в течение года с беспрецедентным уровнем неопределенности нам удалось осуществить активную операцию по управлению государственным долгом, которая будет способствовать взвешенной долговой политике Украины в будущем. Мы продолжим следить за рынком и использовать все доступные инструменты для того, чтобы достичь целей, определенных в нашей Стратегии управления государственным долгом», – прокомментировал министр финансов Сергей Марченко.

Источник: https://biz.censor.net.ua/n3216373
+
0
Sergio25
Sergio25
29 серпня 2020, 3:04
#
После сегодняшних новостей «Конституционный Суд признал, что Сытника незаконно назначили директором НАБУ» можно официально заявить, что зелебобики прос.рали страну, достигли дна, пробили его и полетели в банановую республику, где действует только один закон - Закон Джунглей. МВФ это скоро озвучит в более культурной форме и скажет - Х.й вам на лопате, а не кредит. По крайней мере пока не распустят Проституционный и пещерный суды Украины.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися