Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2020, 12:20

Кабмін готує 5 євроінтеграційних кроків і реформ — Шмигаль

Кабмін готує п'ять євроінтеграційних кроків і реформ, які дозволять Україні впровадити кращі європейські практики. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-зустрічі з представниками ЄБА.

Кабмін готує п'ять євроінтеграційних кроків і реформ, які дозволять Україні впровадити кращі європейські практики.
Фото: agropolit.com

Про які реформи йдеться

За словами прем'єра, уряд зараз активно обговорює з європейськими партнерами питання «промислового безвізу» України з ЄС. Це повинно значно спростити доступ українських товарів на ринок ЄС.

Також ведуться переговори щодо підписання угоди про спільний авіаційний простір.

«На нашу думку, ця угода може стати вагомим двигуном для відновлення авіаційного сектору, який істотно постраждав від коронакризи у всьому світі», — повідомив Шмигаль.

Читайте також: Світова туріндустрія втратила $ 320 млрд через пандемію

Третім кроком, за словами глави уряду, має стати приєднання України до європейської енергетичної мережі ENTSO-E. Це дасть змогу створити повноцінну конкуренцію на ринку електроенергії, допоможе встановити справедливу ціну й підвищити безпеку самих мереж.

За словами Шмигаля, важливим блоком у контексті євроінтеграції України також є реформа митниці.

Читайте також: Раду просять прийняти низку важливих євроінтеграційних законопроектів

П'ятим кроком прем'єр назвав імплементацію ініціативи з внутрішнього водного транспорту в Україні в систему європейського водного транспорту.

«Це також сприяло б значному розвитку логістики та посилення нашого експорту», ​​- сказав Шмигаль.

Раніше повідомлялося

  • Уже найближчим часом Україна отримає від Євросоюзу перший транш кредиту на суму до 1,2 млрд євро — 600 млн євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Коментарі - 6

+
+30
bonv
bonv
28 серпня 2020, 13:19
#
Спочатку через Геруса на догоду Коломойському електрику з росії тягнуть а тепер про приєднання України до європейської енергетичної мережі ENTSO-E. Ц глаголять.. Непрофани і нелохи.
+
+30
bonv
bonv
28 серпня 2020, 13:20
#
40% росту економіки за 5 років вже не в тренді?:)
+
+65
bonv
bonv
28 серпня 2020, 13:25
#
Україна платить одну з найвищих цін за електроенергію в Європі. За даними ЄС — 46,9 євро за МВт, тоді як в середньому по Європі 33,5 євро за МВт. Найвищі тарифи платять країни: Греція — 50 євро за МВт, Мальта — 45 євро за МВт, Болгарія — 42 євро за МВт, Румунія — 41 євро за МВт, Угорщина і Польща — 41 євро за МВт. Найнижчі: Норвегія — 15 євро за МВт і Швеція — 17 євро за МВт.
+
0
ekassw
ekassw
28 серпня 2020, 14:28
#
А скандальные изменения в госзакупках, нарушающие соглашение об ассоциации и грозящие ответными мерами от ЕС и ВТО - в этот список не входят почему-то? :)
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
30 серпня 2020, 7:38
#
После подписания соглашения об ассоциации с ЕС, евроинтеграция каждый год заканчивается в начале февраля, после выборки всех предоставленных квот на товары на беспошлинную торговлю.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
30 серпня 2020, 7:42
#
Мэседж Шмыгалю; если дефицит бюджета - это не дыра, то сам Шмыгаль - ноль и профан в экономике.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися