Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 серпня 2020, 19:29

Головне за середу: нові вимоги до кредитних лімітів і максимальні ставки по депозитах

У вівторок ціни на золото продовжили зростати, закрившись вище психологічно важливої ​​позначки $2 тис. І це, як стверджують експерти, ще не межа.

Максимальні ставки за депозитами затрималися на колишніх позначках

За останні два тижні максимальні заробітки за депозитами не змінилися. Наприклад, вкладники, як і раніше, можуть знайти банки, які забезпечать їм 13-відсотковий дохід за річними вкладами в нацвалюті. Однак фінустанови продовжують змінювати свої депозитні пропозиції. Що обіцяють клієнтам банки з депозитним портфелем фізосіб до 1 млрд грн, читайте у свіжому депозитному огляді «Мінфіну».

НБУ спростив доступ до депозитарних послуг та інвестицій в ОВДП

Національний банк розширив можливості для інвестування в державні цінні папери, в тому числі при їх первинному розміщенні, а також удосконалив порядок адміністрування виплат за ОВДП.

Нацбанк назвав нові вимоги до відображення кредитних лімітів за картками

З 1 вересня банки повинні будуть заздалегідь інформувати відвідувачів про кредитні ліміти або зміни в них, а також вказувати ліміт окремо від власних коштів клієнта. 

Новий регулятор: «небанки» починають покидати ринок

З 1 липня небанківські фінустанови перейшли під нагляд Нацбанку. За нових «підопічних» регулятор одразу взявся серйозно – вже за перший місяць 20 компаній позбулися ліцензій. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися