Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 серпня 2020, 10:54

Bloomberg: Трамп за рік збіднів на $300 мільйонів

Власний капітал президента США Дональда Трампа знизився за рік на $300 мільйонів до $2,7 млрд. Про це повідомляє індекс мільярдерів Bloomberg.

Власний капітал президента США Дональда Трампа знизився за рік на $300 мільйонів до $2,7 млрд.
Фото: lb.ua

Загалом з моменту його вступу на посаду він втратив 10% своїх статків.

Пандемія «з'їла» мільйони

Цей результат є найбільш різким спадом для Трампа з тих пір, як Bloomberg почало відстежувати його статки в 2015 році. Падіння почалося зі зниження доходів у всьому портфелі офісних будівель Trump Organization і погіршилося впливом пандемії коронавірусу на ринки нерухомості.

Читайте також: Трамп втратив за місяць $1 мільярд через «коронавірусну» кризу

Критики Трампа вважають, що частково це його провина. Вони обвинуватили президента у тому, що він не сприймав пандемію всерйоз по мірі її поширення, просував сумнівну лікарську терапію замість носіння масок і змушував штати боротися один з одним за дефіцитні медикаменти.

Агентство відзначає, що частина галузей економіки США залишаються на плаву завдяки масованим зусиллям уряду і Федеральної резервної системи щодо стимулювання економіки, а також швидкому розвитку е-торгівлі. Проте, негативні наслідки для нерухомості, подорожей і відпочинку тривають.

Де втрачено найбільше

Найбільший удар по капіталу Трампа завдало зниження вартості будівлі на Уолл-стріт, 40, Вежі Трампа на П'ятій авеню і об'єктів нерухомості, якими він володіє спільно з Vornado Realty Trust.

Також впали в ціні і поля для гольфу, які перебувають у власності американського лідера.

Раніше повідомлялося

  • Господарі економічного світу втратили більше $400 млрд. Про це пише MarketWatch з посиланням на новий звіт упорядника списку багатств Hurun Research. Це означає, що під час цієї кризи «випарувалися» всі заробітки найбагатших людей світу за останні 2,5 року.
  • Український олігарх Рінат Ахметов за рік втратив $3,6 мільярда статків, внаслідок чого опустився на 600 позицій у рейтингу Forbes.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 1

+
+30
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
16 серпня 2020, 16:46
#
Порошенко колись за свого президентства офіційно також збіднів, потім при Зеленському знову збагатів.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися