Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2020, 11:50

Суд не дозволив АМКУ примусово стягнути штраф із тютюнових компаній

Господарський суд відмовив у клопотанні Антимонопольному комітету про арешт рахунків на суму штрафу 6,5 млрд грн з найбільшого тютюнового дистриб'ютора «Тедис Україна» і чотирьох тютюнових виробників. Про це повідомив представник «Бритіш Американ Тобакко Україна» Юрій Рилач, передає Інтерфакс-Україна.

Господарський суд відмовив у клопотанні Антимонопольному комітету про арешт рахунків на суму штрафу 6,5 млрд грн з найбільшого тютюнового дистриб'ютора «Тедис Україна» і чотирьох тютюнових виробників.
Фото: liga.net

Коментар тютюнової компанії

«Ми вітаємо це рішення, оскільки арешт рахунків міг поставити під загрозу нормальне функціонування великих компаній і негативно позначитися на податкових надходженнях до держбюджету», — заявив Рилач.

За його словами, раніше Госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову Бритіш Американ Тобакко Україна за скасування штрафу АМКУ. Компанія подала апеляцію і не планує оплачувати штраф. Також компанія не виключає подання позову в міжнародний арбітраж, ця опція зараз розглядається на рівні штаб-квартири в Лондоні.

Читайте також: Ще одна тютюнова компанія програла суд АМКУ. Заплатить 1,18 мільярда

Про намір і далі судиться в АМКУ заявили в компанії Imperial Tobacco.

Читайте також: Сигарети й алкоголь істотно здорожчали за рік — Держстат

Передісторія

  • У жовтні 2019 року АМКУ наклав штраф у розмірі 6,5 млрд грн на тютюнового дистриб'ютора «Тедис» і чотирьох найбільших виробників сигарет за змову, в результаті якої «Тедис» монополізував ринок дистрибуції тютюновий виробів.
  • Виробники сигарет Philip Morris, Джей Ті Інтернешнл, Імперіал Тобакко Продакшн і Бритіш Американ Тобакко (Прилуки) раніше заявляли про намір оскаржити штраф у суді.
  • 13 серпня JTI Україна програла суд у спорі з Антимонопольним комітетом справи про порушення конкурентного законодавства і багатомільйонний штраф. Аналогічні суди вже програли три конкурента JTI Україна.

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
14 серпня 2020, 12:04
#
«JTI Україна» програла суд першої інстанції за штрафом АМКУ, планує сплатити майже 1 млрд грн штрафу для уникнення пені.
У компанії зазначили, що такі рішення АМКУ і Госпсуду Києва ставлять під загрозу існування міжнародного бізнесу в Україні, викликаючи серйозні сумніви в безпеці інвестування в Україну. Компанія продовжить оспорювати рішення в суді.
https://ua.interfax.com.ua/news/economic/680951.html
+
0
rredrred
rredrred
14 серпня 2020, 18:34
#
А я вот считаю что есть наличие сговора. обратился с предложением дистрибьюции, но послали сразу к тедису.. хотя реально цены отпускные и дистрибьюторские очень отличаются
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися