Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2020, 10:15

Приватбанк звернувся в НАБУ із заявою про вчинення суддею Вовком С.В. кримінального правопорушення

12 серпня 2020 року Приватбанк звернувся до Національного антикорупційного бюро України із заявою про вчинення кримінального правопорушення відносно судді Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В.

У поданій заяві банк стверджує, що визначення судді для розгляду заяви у справі № 757/7499/17 за позовом 6 компаній-нерезидентів, пов'язаних із родиною Суркісів, здійснювалося з порушенням встановленого порядку визначення судді.

У заяві, зокрема, зазначається, що суддя Вовк С.В. в порушення вимог законодавства, зловживаючи службовим становищем, прийняв до розгляду заяви позивачів.

У банку вважають, що зазначені дії грубо порушують право на повноважний суд, ставлять під сумнів справедливість та незалежність суду та підривають авторитет і престиж судової влади в суспільстві. У діях судді Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В. вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, а саме: зловживання владою та втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Як повідомлялось раніше, 10 серпня 2020 року Приватбанк звернувся до Печерського районного суду міста Києва з заявою про відвід судді Вовка С.В. від розгляду цивільної справи №757/7499/17 за позовом 6 компаній-нерезидентів, пов'язаних із родиною Суркісів, про зобов'язання Банку повернути близько 350 млн доларів США.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися