Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2020, 19:18

Знов валютні ралі по євро: чого чекати від обмінників на вихідні

Перша декада серпня на українському валютному ринку виявилася досить спокійною по долару, але дуже активною по євро і рублю. Торги по долару в п'ятницю завершилися на позначці 27,60 / 27,62 гривень, по євро — 32,49 / 32,51 гривень і по рублю — 0,3743 / 0,3747.

Перша декада серпня на українському валютному ринку виявилася досить спокійною по долару, але дуже активною по євро і рублю.
Фото: The mirror

Наш ринок в основному відображав ситуацію на міжнародних майданчиках і лише дещо додавав місцевих нюансів при курсоутворенні цих валют щодо гривні.

Позначається застій в української економіці та сезон літніх відпусток, який навіть в період коронавируса ніхто не відміняв. Рубль то просідав, то частково дорожчав в явної залежності від світових цін на нафту, а ось по євровалюті спрацьовували як економічна ситуація в країнах ЄС, так і періодичні негативні і не дуже новини з США. Після 15 годин по Києву 7 серпня євро різко обвалився на позитивних новинах про ринок зайнятості в США з $1,1840 до рівнів близько $1,1760, але валютні ралі по парі євро / долар тривають і досі.

Схоже вливання через ФРС нового $1 трлн для підтримки фондових ринків Америки і утримання ринків США від подальшого обвалу — не за горами, а вже в найближчому майбутньому. В ЄС ситуація дещо краща і тому євро швидко і досить впевнено недавно закріпився в коридорі 1,18-1,19 долара, але зараз почалася активна корекція на американських новинах по ринку праці. Частково через це просіло і золото з $ 2059 за тройську унцію до $ 2036 на момент написання статті.

Не особливо активним був на цьому тижні і готівковий ринок, де основне завдання власників обмінників полягало в оперативній зміні котирувань по євро залежно від ситуації з ним на міжбанку.Не прогадати з курсом готівкового євро — залишиться головним завданням для фінансистів і в ці вихідні.

Більшість обмінників продовжать працювати у форматі «з обороту», а для зниження валютних ризиків збережуть досить широкий спред між купівлею і продажем по євро і рублем, але трохи звузять його по долару, де ситуація на цей період більш зрозуміла.

Курс валют на 8-9 серпня

Котирування готівкового долара будуть у межах коридору: прийом 27,45- 27,63 гривень, продаж 27,65- 27,75. Спред по долару складе від 12 до 20 копійок. Частина обмінників можуть ще скорегувати розраховані «Мінфіном» курси на плюс-мінус 3-5 копійок в залежності від своїх індивідуальних завдань.

Котирування євро. Міжнародні ризики істотних коливань по євровалюті збережуться і на нічний для України п'ятничної азіатській сесії. Тому власники обмінників на 8-9 серпня закладуть досить широкий коридор по крос-курсу пари євро / долар у межах від 1,1740 до 1,1870 долара за євро. І відповідно в цих межах перераховуватимуть по ньому співвідношення гривні до євро через курси пар євро / долар та долар / гривня.

За нашими розрахунками курс готівкового євро в обмінниках 8-9 серпня буде перебувати на рівні: прийом 32,35 — 32,55 гривень і продаж 32,60- 32,85 гривень при спреді від 15 до 30 копійок.

У зв'язку з підвищеними ризиками по євро — фінансисти будуть досить часто змінювати свої цінники по цій валюті протягом вихідних. А деякі власники обмінників ще додатково можуть скорегувати зазначені нами курси євро щодо гривні на плюс-мінус 4 6 копійок на євро в залежності від своїх індивідуальних завдань на найближчий час.

Котирування російського рубля. За розрахунками «Мінфіну» в обмінниках в цю суботу та неділю прийом рубля буде перебувати у межах 0,365-0,373 гривень, а продаж в коридорі від 0,375 до 0,390 гривень за рубль.

Коментарі - 3

+
+10
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 серпня 2020, 7:34
#
Економіка США вже відновлюється потроху, про це свідчать рівні відновлення робочих місць. За період Трампа створили 20 млн нових робочих місць. А тут треба віднов ити 20 млн. Це значно легше, ніж з ноля лупити.
+
0
Alpenstein
Alpenstein
8 серпня 2020, 13:59
#
Ну так, але американці жаліються через повторні закриття на карантин в деяких штатах. Кажуть перший раз бізнеси відставили робітників тимчасово, а повторний розгін по домах може стати постійним. Бо або робітник уже змириться, що всьо пропало, і почне шукати щось інше або переїде кудись в іншу місцевість, або роботодавець перепрофілюється чи пристосується працювати в нових умовах з меншою кількістю персоналу.
+
0
Микола Хапусь
Микола Хапусь
9 серпня 2020, 22:37
#
Останнє - в цьому і суть карантину - оживити економіку ціною обвалу ринку трудових ресурсів. 
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися