Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2020, 15:00

Терміновий прес брифінг Приватбанку

Сьогодні Приватбанк отримав повістку про виклик на судове засідання Печерського районного суду м. Києва у справі за позовом офшорних компаній, яке призначено на 16:00 годину цього ж дня.

Офшорні компанії звернулись до Печерського районного суду с заявою про «встановлення порядку виконання ухвали про забезпечення позову», яка була винесена ще 2017 році.
Банк звертає увагу на наступні обставини:
• Позивачі просять встановити порядок виконання ухвали, яку на даний час виконати вже не можна, так як виконавець закінчив виконавчі провадження і направив матеріали до правоохоронних органів. Законодавство забороняє повторне здійснення виконавчих дій за таких обстави.
• Станом на сьогоднішній день сплив трьох річний строк, встановлений законодавством, на примусове виконання ухвали про забезпечення.
• Позивачі просять суд у випадку не виконання банком ухвали про забезпечення, зобов'язати органи ДВС стягнути грошові кошти.
• Повістка була надіслана банку не судом, а представником позивачів.
• Розгляд справи буде здійснювати суддя Вовк, при тому що матеріали справи були витребувані Верховним Судом для розгляду касаційної скарги ПриватБанку на ухвалу про забезпечення.

О 15.45 юридичні представники Приватбанку проведуть брифінг для ЗМІ перед будинком Печерського районного суду м. Києва за адресою вул. Володимирська 15.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися