Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2020, 14:51

Рішення суду: 99% акцій Промінвестбанку залишаються під арештом

Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги на зняття арешту з 99% акцій Промінвестбанку, його коштів в НБУ та інших фінансових установах, цінних паперів, майнових прав та нерухомості. Відповідне рішення опубліковано в єдиному реєстрі судових рішень, пише finbalance.

Передісторія

Апеляційну скаргу на рішення Печерського суду про арешт активів банку від 25 травня 2020 подав глава правління Промінвестбанку Андрій Рожок.

Печерський суд залишив під арештом активи банку в рамках кримінального провадження, ініційованого Київською місцевою прокуратурою №6.

Кримінальне розслідування було розпочато в травні 2020 року на підставі заяви в поліцію приватного підприємства «Едельвейс-2000», однієї з структур, пов'язаних з Ігорем Коломойським.

Читайте також: Стало відомо, хто купив «дочку» російського держбанку в Україні

Раніше акції Промінвестбанку стягнули структури Привату у справі про захоплення Росією активів в Криму.

Пакет 99% акцій Промінвестбанку був проданий в ході аукціону на біржі ПФТС за 268,7 млн ​​грн. Покупцем стала Фінансова компанія Фортіфай за дорученням компанії Альтана Капітал.

Читайте також: НБУ може визнати неплатоспроможним проданий з аукціону Промінвестбанк

Купівля акцій була оскаржена в господарському суді Києва за позовом компанії Крим Девелопмент, яка заявила про порушення під час аукціону, що призвело до продажу акцій Промінвестбанку за заниженою ціною.

24 грудня 2019 року стало відомо, що Промінвестбанк закрив майже всі свої банківські відділення, залишивши працювати тільки одне. На початок 2019 року в банку було 56 відділень по всій Україні. Також Промінвестбанк припинив обслуговувати фізичних осіб.

Нагадаємо, що Третейський суд в Гаазі зобов'язав Російську Федерацію відшкодувати ряду українських компаній збитки за анексію Криму. Зокрема, мова йшла про суму в $ 159 млн. Росію визнали відповідальною за порушення прав українських інвесторів. Позов проти Росії подавали 18 українських компаній, а також одна фізична особа.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися