Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2020, 15:57

Економіка єврозони знизилась у 2 кварталі на 12,1%

Валовий внутрішній продукт єврозони знизився в другому кварталі поточного року на 12,1%. Про це свідчать дані статистичної організації Європейської Комісії (Євростат), передає Укрінформ.

Валовий внутрішній продукт єврозони знизився в другому кварталі поточного року на 12,1%.
Фото: stockworld.com.ua

Масштаби падіння економіки

«ВВП Єврозони знизився на 12,1% у другому кварталі через пандемію коронавірусу», — йдеться в повідомленні. За даними Євростату, це найбільше падіння з початку публікації даних в 1995 році.

Як наголосив єврокомісар з питань економіки Паоло Гентоліні, пандемія коронавірусу має «безпрецедентні наслідки для усіх європейських країн».

Відзначається, що в першому кварталі цього року ВВП єврозони знизився на 3,6%.

Читайте також: ЄЦБ: економіка єврозони не досягне докризового рівня як мінімум до 2021 року

Найбільше падіння економіки за другий квартал спостерігається в Іспанії (-18,5%). 

Економіка Франції скоротилася на 13,8%. Це рекордне падіння з повоєнного часу. Міністр економіки Брюно Ле Мер заявив, що цифри серйозні, але не настільки погані, як очікувалося. Він послався на попередні оцінки, згідно з якими ВВП у другому кварталі повинно було скоротитися на 17%.

Економіка Німеччини через пандемію у квітні-червні скоротилася на 10,1% у порівнянні з попереднім кварталом. Це найбільше падіння відтоді, як в 1970 році почали фіксувати квартальну статистику.

Читайте також: Як у світі рятують малий бізнес від коронакризи

Раніше повідомлялося

  • Валовий внутрішній продукт США в другому кварталі цього року знизився на 32,9% через негативний вплив пандемії коронавірусу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися