Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 липня 2020, 10:00

Нафта дешевшає через зростання захворюваності СOVID-19

Ціни на нафту знизилися на тлі зростання випадків захворювань коронавірусом і посилення напруженості у відносинах між США і Китаєм. Через це інвестори сфокусувалися на безпечних активах. Про це пише enkorr.

Що відбувається з цінами

Вартість бареля жовтневої нафти Brent 27 липня до 8:50 за Києвом склала $43,73 (-0,11%).

Барель вересневої нафти WTI торгувався по $41,25 (-0,10%).

Причина падіння ціни

Падіння цін на нафту позначається на фінансових ринках в Азії на тлі побоювань загострення напруженості між США і Китаєм після закриття консульств в Х'юстоні і Ченду. Кількість випадків зараження коронавірусом в усьому світі, тим часом, перевищила 16 млн.

Читайте також: Ціни на нафту зросли, незважаючи на зростання запасів у США

Тим не менше, за підсумками липня Brent показала зростання четвертий місяць поспіль. Нафта марки WTI дорожчає третій місяць поспіль. Цьому сприяє безпрецедентне скорочення поставок з боку ОПЕК та її союзників, включаючи Росію, а також падіння видобутку в Сполучених Штатах.

Попит на нафту дещо покращився в порівнянні з II кварталом, підтримуючи ціни, хоча процес відновлення нерівномірний, оскільки поновлення блокувань у Сполучених Штатах та інших частинах світу знову обмежує споживання.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це позначиться на Україні

«Учасники ринку, схоже, турбуються відносно того, щоб зайняти правильну позицію на ринку, при цьому велика невизначеність все ще затьмарює перспективи, коли справа доходить до попиту», — відзначають аналітики ING.

Інвестори також стежать за штормом Ханна, який обрушився на узбережжя Техасу в минулі вихідні. Однак, наприкінці минулого тижня виробники і переробники нафти і газу заявили, що не очікують, що шторм вплине на діяльність.

Кількість діючих нафтових вишок у США зросла минулого тижня вперше з березня, показали дані Baker Hughes. Це є ознакою того, що спад нафтовидобутку в США досяг дна.

«Хоча ми вважаємо, що бурова активність досягла дна, ми не очікуємо її швидкого відновлення при поточних рівнях цін виробництва найближчим часом», — відзначають в ING.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Згідно з попереднім планом вантаження і розрахунками Reuters, експорт російської нафти з західних портів в серпні зросте на 36% порівняно з липнем.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 4

+
+53
Lamo
Lamo
27 липня 2020, 10:13
#
И снова «падение» цены на 0,1%...
нефть уже почти 2 месяца никуда не двигается и висит на одном уровне
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 липня 2020, 13:22
#
В США відновився ріст кількості бактивних скважин... сланець відновлюється помалу.
+
+37
bonv
bonv
27 липня 2020, 11:48
#
Не можна виключати, нехай і тимчасового, «зворотного розвороту» нафтових цін у бік позначки близько 20 доларів за барель. І це не буде для нас великою несподіванкою.
https://ua.112.ua/mnenie/de-zh-obitsiane-skorochennia-vydobutku-nafty-543986.html
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
27 липня 2020, 12:44
#
То то я смотрю за последние пару месяцев она по 1-2 цента растёт, а так почти идеальный флет, но она же падат, на кого статьи расчитаны, на умственно отсталых?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися