Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2020, 14:04

Гривня перебуває під тиском

Позиції української гривні минулого тижня продовжили слабшати, й існує велика ймовірність, що до кінця місяця ця тенденція залишиться в силі. Долар США в п'ятницю, 24 липня, згідно з офіційним курсом НБУ коштував 27,87 грн. У порівнянні з минулим торговим днем ​​гривня втратила до долара ще 9 копійок, про це повідомляє Андрій Гойлов, аналітик RoboForex.

Зараз проти стабільності гривні грає одразу кілька факторів. Основний з них — це висока ступінь недовіри ринку до фігури нового глави НБУ К. Шевченко. З 16 липня, коли Шевченко було призначено на пост керівника Нацбанку, від нього не прозвучало жодного конкретного коментаря відносно орієнтирів щодо курсу гривні та майбутніх монетарних кроків НБУ. Проте багато було сказано про інтерес до іноземних інвесторів і готовність залучати капітал у країну.

Ще один фактор тиску на гривню — це безперервні біржові розмови про те, що в український бюджет на 2020 рік закладений курс долара США на рівні 30 грн. Він саме туди й рухається, але знову ж таки, ніхто з фінансових політиків ніяк це не коментує.

Напередодні заступник голови НБУ Д. Сологуб оголосив, що за 3 дні Нацбанк у рамках ринкових інтервенцій продав 350 млн USD, але не вважає цю суму занадто великою або вагомою. Він ще раз підкреслив, що курс — плаваючий, а у НБУ немає орієнтиру з курсу української валюти та він лише сприяє його формуванню пропорційно ринковим тенденціям.

Відсутність чіткого «обрію» в процесі ослаблення гривні дуже нервує учасників ринку, що є цілком справедливим. До тих пір, поки цей драйвер залишиться в силі, гривня буде в слабкій позиції.

Долар США фінального липневого тижня буде коштувати 27,65-28,45 грн, євро буде торгуватися в діапазоні 32,00-33,00 грн.

Коментарі - 2

+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
24 липня 2020, 14:22
#
Что за РобоФорекс? Уже б придумали ЗеленоФорекс
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
24 липня 2020, 14:32
#
Как Якова выжили из дому так понятно и ребёнку стало что до ₴30 за $1 раскачают...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися