Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2020, 16:40

Литва випустила першу в світі колекційну криптомонету

Першу в світі колекційну криптомонету випустили в Литві. Про це повідомив центробанк республіки Lietuvos Ваnкаѕ, передає Уніан.

Першу в світі колекційну криптомонету випустили в Литві.
Фото: lb.lt

«Випуск цифрової монети є своєрідним мостом, що з'єднує класичну нумізматику з фінансовими технологіями, що швидко розвиваються», — зазначив голова правління банку Вітас Васіляускас.

Який вигляд має криптомонета

Фізичний аналог криптомонети присвячений двадцятьом членам Литовської Тариби (Ради) — громадським діячам, які підписали 16 лютого 1918 року Акт про проголошення незалежності Литви.

Монета на вигляд — як банківська картка, на верхній її частині зображена триколірна смужка в кольорах литовського прапора. Під нею розташовані колективне фото членів Литовської Тарибы і репродукція автографів, які вони поставили під актом про проголошення незалежності.

Читайте також: В Україні запровадять фінмоніторинг віртуальних активів

У конкурсі по розробленню проекту криптомонети брали участь компанії з Литви, Індії, Польщі й Сінгапуру.

Особливу увагу приділяли питанню віртуальної безпеки, щоб монета була захищена від копіювання та підробки, а платформа для її продажу витримувала велику кількість запитів клієнтів і протистояла кібератакам.

Переможцем стала литовська компанія iTree. Її фахівці створили цифровий жетон (віртуальний аналог монети) і платформу для продажу. Певний набір жетонів можна обміняти на фізичну монету.

Номінал і тираж монети

Номінал монети — 19,18 євро, що відсилає до року прийняття документа. Вага її фізичного аналога зі срібла становить 36,36 грама, тираж — 4 тисячі примірників.

Читайте також: Прибутковість 149-214%: п'ять найбільш прибуткових криптовалют 2020 року

Раніше повідомлялося

  • Мінцифри разом з блокчейн-спільнотою розробляє законопроект, який дозволить внести зміни в Податковий кодекс України і запобігти різному трактуванню податкових зобов'язань.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися