Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 липня 2020, 12:19

Tesla відзвітувала про прибуток, виконавши одну з умов для включення в S&P 500

Tesla Inc відзвітувала про прибуток за другий квартал, так як скорочення витрат і сильні продажу допомогли компенсувати наслідки закриття заводів через пандемію. Про це пише Reuters.

Виробник електромобілів в результаті подолав одну з перешкод на шляху до можливого включення акцій в індекс S&P 500. Папери компанії подорожчали на 4,4% на торгах після закриття офіційної сесії.

Tesla повідомила, що чистий прибуток у квітні-червні склав $104 млн, або $0,50 на акцію. Компанія відзвітувала про прибуток четвертий квартал поспіль — одна з умов для розгляду питання про включення її акцій в S&P 500.

Читайте також: Ілон Маск вперше увійшов до п'ятірки найбагатших людей світу — рейтинг Forbes

Глава компанії Ілон Маск під час конференц-дзвінка в середу сказав, що Tesla зосередиться на зростанні, а не на прибутку, а також на те, щоб зробити свої автомобілі більш доступними.

«Найбільше мене зараз турбує те, що наші автомобілі недостатньо доступні за ціною, ми повинні це виправити», — сказав Маск під час конференц-дзвінка.

Читайте також:Ілон Маск піднявся в рейтингу найбагатших людей планети

«Я думаю, що ми просто хочемо бути трохи прибутковими і максимізувати зростання і зробити автомобілі як можна більш доступними».

Tesla підтвердила цільовий показник поставки як мінімум півмільйона автомобілів до кінця 2020 року, незважаючи на перебої у виробництві, у тому числі закриття каліфорнійського заводу майже на шість тижнів звітного кварталу. У другому кварталі компанія поставила більш 90.000 автомобілів, перевершивши очікування аналітиків.

Читайте також: Чому Ілон Маск не будує заводи в Україні

Виручка в другому кварталі впала до $6,04 мільярда з $6,35 мільярда роком раніше, але перевершила очікування аналітиків в $5,37 млрд, згідно з даними IBES від Refinitiv.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
23 липня 2020, 13:16
#
Tesla четыре квартала кряду заканчивает с прибылью. Будет строить новый завод.
https://finance.liga.net/ekonomika/novosti/tesla-chetyre-kvartala-k-ryadu-zakanchivaet-s-pribylyu-budet-stroit-novyy-zavod
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися